Вернуться назад Распечатать

Пишні сирники

Пишні сирники
Навіть ті, хто не любить сир, не в силах встояти перед смачними і пишними сирниками. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами їх приготування.

Рецепт пишних сирників


Інгредієнти:

  • сир – 250 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • борошно – 50 р;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Сир збиваємо, додаємо цукор, розбиваємо яйце, додаємо розпушувач і ретельно все перемішуємо. Борошно просіваємо і висипаємо в тарілку. Тепер беремо ложкою сирне тісто, викладаємо його в борошно, формуємо руками коржі і обсмажуємо на сковорідці з маслом з двох сторін. Подаємо готові сирники зі вершковим морозивом, сметаною або згущеним молоком.

    Пишні сирники із сиру


    Інгредієнти:

  • борошно – 100 г;

  • сир – 300 г;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • яйце – 2 шт.;

  • родзинки – 50 р.


  • Приготування
    Ось ще один спосіб, як приготувати пишні сирники. Подрібнюємо сир через сито. Яєчні желточки відділяємо від білків і збиваємо перші з цукровим піском, а другі – з дрібною сіллю. Родзинки промиваємо, просушуємо на рушник і змішуємо з сиром. Додаємо спочатку жовтки, потім білки і всипаємо борошно. Замішуємо тісто до однорідності, беремо трохи ложкою і формуємо руками сирники. Обвалюємо їх у борошні і викладаємо в сковороду з розпеченим маслом. Обсмажуємо до рум'янцю з двох сторін і подаємо в теплому вигляді, присипавши цукровою пудрою або полив сметаною.

    Пишні сирники в духовці


    Інгредієнти:

  • сир – 300 г;

  • сода – 05 ч. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • сметана 30 % – 3 ст. ложки;

  • свіжі ягоди для прикраси;

  • рідкий мед – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Сир кладемо в глибоку миску розбиваємо яйця і розтираємо все виделкою. Потім вводимо поступово просіяне борошно і кидаємо харчову соду. Всі інгредієнти добре перемішуємо вінчиком, щоб в результаті у вас вийшло пухке і м'яке тісто. Після цього відставляємо його бік і готуємо формочки. Беремо форми для кексів, промазуємо кожну соняшниковою олією і викладаємо потроху сирне тісто. Випікаємо сирники в заздалегідь прогрітій до 220 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Вони миттєво піднімуться і покриються красивою золотистою скоринкою. Готові сирники акуратно перекладаємо на тарілку і поливаємо густою сметанкою.

    Пишні сирники з манкою


    Інгредієнти:

  • сир – 400 г;

  • манна крупа – 4 ст. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • ваніль – за смаком;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • сметана для подачі;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Яйце розбиваємо в миску, додаємо білий цукор і збиваємо до утворення піни. Після цього підсипаємо потроху манну крупу, перемішуємо ложкою і залишаємо для набухання на 10 хвилин. Потім викладаємо сир, розминаємо виделкою, додаємо ванілін і ретельно перемішуємо. Вводимо поступово пшеничне борошно і замішуємо тісто. Змочуємо Руки у воді, беремо сирну масу і ліпимо невеликі сирники. Обсмажуємо їх на розігрітій масло в сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки.

    Пишні сирники в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сир – 400 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • ванілін;
  • Пишні сирники

  • борошно – 1 ст.;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сода – щіпка;

  • родзинки – 30 р.


  • Приготування
    Родзинки ошпарюємо окропом, а сир розминаємо виделкою в глибокій посуді. Жовтки відділяємо від білків і збиваємо міксером, додаючи ванілін і цукор. Збиті жовтки з'єднайте з сиром і кидаємо родзинки. Білки збиваємо в густу піну і частинами викладаємо в миску. Всипаємо борошно і замішуємо злегка липковатое тісто. Вологими руками ліпимо невеликі сирники, обсипаємо їх борошном і обсмажуємо на гарячій сковороді в маслі. Подаємо готове ласощі з сільської сметаною або ягідним джемом.