Навіть ті, хто не любить сир, не в силах встояти перед смачними і пишними сирниками. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами їх приготування.
Рецепт пишних сирників
Інгредієнти: сир – 250 г; розпушувач – 1 ч. ложка; борошно – 50 р; яйце – 1 шт.; цукор – 3 ст. ложки; рослинне масло. Приготування Сир збиваємо, додаємо цукор, розбиваємо яйце, додаємо розпушувач і ретельно все перемішуємо. Борошно просіваємо і висипаємо в тарілку. Тепер беремо ложкою сирне тісто, викладаємо його в борошно, формуємо руками коржі і обсмажуємо на сковорідці з маслом з двох сторін. Подаємо готові сирники зі вершковим морозивом, сметаною або згущеним молоком.
Пишні сирники із сиру
Інгредієнти: борошно – 100 г; сир – 300 г; цукор – 1 ст. ложка; яйце – 2 шт.; родзинки – 50 р. Приготування Ось ще один спосіб, як приготувати пишні сирники. Подрібнюємо сир через сито. Яєчні желточки відділяємо від білків і збиваємо перші з цукровим піском, а другі – з дрібною сіллю. Родзинки промиваємо, просушуємо на рушник і змішуємо з сиром. Додаємо спочатку жовтки, потім білки і всипаємо борошно. Замішуємо тісто до однорідності, беремо трохи ложкою і формуємо руками сирники. Обвалюємо їх у борошні і викладаємо в сковороду з розпеченим маслом. Обсмажуємо до рум'янцю з двох сторін і подаємо в теплому вигляді, присипавши цукровою пудрою або полив сметаною.
Пишні сирники в духовці
Інгредієнти: сир – 300 г; сода – 05 ч. ложки; яйце – 2 шт.; борошно – 2 ст. ложки; сметана 30 % – 3 ст. ложки; свіжі ягоди для прикраси; рідкий мед – 2 ч. ложки. Приготування Сир кладемо в глибоку миску розбиваємо яйця і розтираємо все виделкою. Потім вводимо поступово просіяне борошно і кидаємо харчову соду. Всі інгредієнти добре перемішуємо вінчиком, щоб в результаті у вас вийшло пухке і м'яке тісто. Після цього відставляємо його бік і готуємо формочки. Беремо форми для кексів, промазуємо кожну соняшниковою олією і викладаємо потроху сирне тісто. Випікаємо сирники в заздалегідь прогрітій до 220 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Вони миттєво піднімуться і покриються красивою золотистою скоринкою. Готові сирники акуратно перекладаємо на тарілку і поливаємо густою сметанкою.
Пишні сирники з манкою
Інгредієнти: сир – 400 г; манна крупа – 4 ст. ложки; яйце – 1 шт.; цукор – 3 ст. ложки; ваніль – за смаком; борошно – 3 ст. ложки; сметана для подачі; олія рослинна. Приготування Яйце розбиваємо в миску, додаємо білий цукор і збиваємо до утворення піни. Після цього підсипаємо потроху манну крупу, перемішуємо ложкою і залишаємо для набухання на 10 хвилин. Потім викладаємо сир, розминаємо виделкою, додаємо ванілін і ретельно перемішуємо. Вводимо поступово пшеничне борошно і замішуємо тісто. Змочуємо Руки у воді, беремо сирну масу і ліпимо невеликі сирники. Обсмажуємо їх на розігрітій масло в сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки.
Пишні сирники в мультиварці
Інгредієнти: сир – 400 г; яйце – 2 шт.; ванілін; борошно – 1 ст.; цукор – 2 ст. ложки; сода – щіпка; родзинки – 30 р. Приготування Родзинки ошпарюємо окропом, а сир розминаємо виделкою в глибокій посуді. Жовтки відділяємо від білків і збиваємо міксером, додаючи ванілін і цукор. Збиті жовтки з'єднайте з сиром і кидаємо родзинки. Білки збиваємо в густу піну і частинами викладаємо в миску. Всипаємо борошно і замішуємо злегка липковатое тісто. Вологими руками ліпимо невеликі сирники, обсипаємо їх борошном і обсмажуємо на гарячій сковороді в маслі. Подаємо готове ласощі з сільської сметаною або ягідним джемом.