Сирники з сиру є дуже смачним і безперечно корисним стравою. Вони чудово підійдуть для ситного сніданку або доповнять меню на обід. Готувати їх можна як на сковороді, так і в духовці, додаючи в сирну основу родзинки, інші сухофрукти і навіть ягоди.
Як правильно приготувати сирники із сиру, щоб вони неодмінно порадували вас і ваших близьких своїм ніжним смаком ми розповімо сьогодні в наших рецептах.
Як приготувати сирники із сиру в духовці - рецепт?
Інгредієнти: сир – 620 г; борошно – 380 г; яйце куряче – 2 шт.; цукровий пісок – 165 г; ванілін – 5 г; ізюм (за бажанням) – за смаком; розпушувач – 20 г; сіль – щіпка. Приготування Першим ділом добре промиємо родзинки і заллємо його окропом на кілька хвилин. Потім воду зливаємо, розкладаємо родзинки на серветці або паперовому рушнику і даємо їм просохнути.
Тим часом сир з високим відсотком жирності протираємо через сито або розбиваємо до однорідності за допомогою блендера. Додаємо цукровий пісок, додаємо сіль, ванілін, трохи збиті яйця і добре розмішуємо. Тепер просіваємо борошно пшеничне, змішуємо її з розпушувачем і вводимо в сирну масу. Все ретельно перемішуємо, додавши підготовлений родзинки.
З отриманої маси скачуємо кульки, паніруємо їх у невеликій порції борошна, трохи притискаємо, щоб вийшла корж, і розкладаємо на промасленому деку. Визначаємо сирнички в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку і запікаємо протягом двадцяти п'яти хвилин або до бажаної рум'яності.
Готові сирники подаємо зі сметаною, медом або варенням .
Як правильно приготувати сирники із сиру з манкою на сковороді?
Інгредієнти: сир – 620 г; крупа манна – 185 г; борошно – 25-30 г; яйце куряче – 2 шт.; цукровий пісок – 175 г; ванілін – 5 г; сіль – щіпка; рослинне масло. Приготування Сир для приготування сирників повинен бути з високим відсотком жирності і однорідної консистенції без грудочок. Тому зернистий продукт протремо перед приготуванням через дрібне сито або розіб'ємо до гладкої структури блендером.
Тепер гладку, кремову сирну масу змішати з цукровим піском, додаємо столову ложку борошна, ванілін, або ваніль, щіпку солі і додаємо манку. Все гарненько перемішуємо і даємо постояти двадцять-тридцять хвилин.
Після закінчення часу, коли манна крупа трохи набубнявіє, формуємо з отриманого сирного тіста кульки, обвалюємо їх з усіх сторін в манці і, трохи притиснувши, надаємо форму коржі. Визначаємо сирники на грунтовно прогріту сковороду, попередньо наливши в неї трохи рослинного масла. Витримуємо до бажаної рум'яності з двох сторін на помірному вогні і виймаємо на блюдо.
До готовим сырничкам подаємо сметану, мед або варення.
Як приготувати сирники із сиру з чорницею?
Інгредієнти: сир – 520 г; борошно пшеничне – 125-175 г; свіжа чорниця – 1 стакан; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 155 г; ванілін – 5 г; сіль – щіпка; розпушувач – 25 г; рослинне масло. Приготування При необхідності сир пропускаємо через сито, додаємо цукровий пісок, щіпку солі, ванілін, яйця і хорошенечко
перемішуємо. Просіваємо борошно пшеничне, змішуємо її з розпушувачем і вводимо в сирну суміш. Маса повинна вийти досить густий, тому якщо сир вологий, борошна може знадобитися трохи більше.
Столовою ложкою відбираємо трохи сирного тіста, перекладаємо в миску з невеликою порцією борошна і паніруємо його з усіх сторін. У центр коржі накладаємо трохи попередньо помитої і висушеної чорниці, підверніть краю наверх і формуємо сирник.
Обсмажуємо сирнички на розігрітій з олією сковорідці до підрум'янення з усіх боків, виймаємо на паперовий рушник і охолодити до теплого стану.