Вернуться назад Распечатать

Оладки з кабачків - рецепт

Оладки з кабачків - рецепт
Кабачкові оладки - дуже поширене літнє блюдо. Ми зробили для вас підбірку найбільш вдалих рецептів їх приготування. Дотримуючись простих рекомендацій, ви за лічені хвилини отримаєте смачне і ситне страву, яке чудово як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Солодкі оладки з кабачків - рецепт


Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 490 г;

  • борошно пшеничне – 90-110 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 85 м;

  • сіль – 5 р;

  • рослинна олія для смаження – 145 мл


  • Приготування
    Для приготування оладок молоденькі кабачки обов'язково промиваємо і позбавляє від шкурок. Якщо плоди містять жорсткі насіння, то від них теж позбавляємося. Тепер пропускаємо овоч через дрібну тертку, додаємо яйце, цукровий пісок, сіль, просіяне пшеничне борошно і гарненько перемішуємо.
    Прогріваємо сковорідку, вливаємо невелику порцію олії, ложкою накладаємо потроху приготованого кабачкового тіста і формуємо оладки. Підрум'янюємо їх на середньому жарі з двох сторін, викладаємо на блюдо і просочуємо зайвий жир серветками або паперовим рушником.

    Пісні оладки з кабачків без яєць - рецепт


    Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 490 г;

  • борошно пшеничне – 50-75 г;

  • куркума – за смаком;

  • асафетіда – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Кабачки миємо, при необхідності, якщо вони не дуже молоденькі, очищаємо від шкірки і насіння. Тепер натираємо м'якоть на крупній або середній тертці, додаємо сіль і залишаємо на двадцять п'ять хвилин. Зливаємо сік, що виділився, а масу віджимаємо. Додаємо куркуму, асафетіду, мелений чорний перець і просіяне борошно. Її може знадобитися трохи більше, якщо кабачки дуже соковиті. Кабачкове тісто гарненько перемішуємо. Воно має вийти густим і не розтікатися.
    Тепер прогріваємо сковорідку з рослинним маслом, накладаємо столовою ложкою потроху приготовленої маси і підрум'янюємо оладки з двох сторін.
    Виймаємо їх на серветки або паперовий рушник, а через кілька хвилин укладаємо на блюдо.

    Оладки з кабачків з часником - рецепт


    Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 690 м;

  • борошно пшеничне – 110 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    З промитих кабачків чистимо шкірку і, при необхідності, видаляємо насіння. М'якоть пропускаємо через крупну тертку, підсолюємо і залишаємо на двадцять хвилин для відділення соку. Потім рідину зливаємо, а кабачкову масу віджимаємо.
    Додаємо яйця, пропущений через прес часник, приправляємо меленим чорним перцем і всипаємо просіяне борошно. Все гарненько перемішуємо ложкою накладаємо оладки в прогріту з рослинною олією сковорідку і підрум'янюємо їх з обох боків до готовності.
    Паперовими рушниками просочуємо надлишки жиру і подаємо до столу зі сметаною.

    Як зробити оладки з кабачків з начинкою – рецепт


    Інгредієнти:
    Для оладок:

  • молоді кабачки – 420 г;

  • борошно пшеничне – 220-250 г;

  • твердий сир – 120 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • свіжа зелень петрушки – 1/2 пучка;

  • мелений перець;

  • сіль;

  • рослинна олія для смаження;


  • Для начинки:

  • свіжі помідори – 2 шт.;

  • м'який сирний сир – 100 г;

  • часник – 3-4 зубчики.


  • Приготування
    Очищені кабачки і твердий сир пропускаємо через дрібну або середню тертку, додаємо яйця, дрібно нарізану петрушку, сіль, перець, всипаємо просіяне борошно і ретельно перемішуємо.
    Оладки з кабачків - рецепт

    Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо кружальцями або скибочками, а сирний сир змішуємо з видавленим через прес часником.
    Прогріваємо сковорідку з рослинним маслом, накладаємо по одній столовій ложці кабачкового тіста, відступаючи, трохи один від одного. Зверху кладемо по шматочку помідор і по чайній ложці сирно-часниковою начинки і розрівнюємо її. Кожен оладок заливаємо ще однією ложкою кабачкової маси і обсмажуємо на помірному вогні з двох боків до рум'яності.
    Виймаємо рум'яні кабачкові оладки з начинкою на паперовий рушник або серветки.