Кабачкові оладки - дуже поширене літнє блюдо. Ми зробили для вас підбірку найбільш вдалих рецептів їх приготування. Дотримуючись простих рекомендацій, ви за лічені хвилини отримаєте смачне і ситне страву, яке чудово як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Солодкі оладки з кабачків - рецепт
Інгредієнти: молоді кабачки – 490 г; борошно пшеничне – 90-110 г; яйце – 1 шт.; цукровий пісок – 85 м; сіль – 5 р; рослинна олія для смаження – 145 мл Приготування Для приготування оладок молоденькі кабачки обов'язково промиваємо і позбавляє від шкурок. Якщо плоди містять жорсткі насіння, то від них теж позбавляємося. Тепер пропускаємо овоч через дрібну тертку, додаємо яйце, цукровий пісок, сіль, просіяне пшеничне борошно і гарненько перемішуємо.
Прогріваємо сковорідку, вливаємо невелику порцію олії, ложкою накладаємо потроху приготованого кабачкового тіста і формуємо оладки. Підрум'янюємо їх на середньому жарі з двох сторін, викладаємо на блюдо і просочуємо зайвий жир серветками або паперовим рушником.
Пісні оладки з кабачків без яєць - рецепт
Інгредієнти: молоді кабачки – 490 г; борошно пшеничне – 50-75 г; куркума – за смаком; асафетіда – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль; рослинна олія для смаження. Приготування Кабачки миємо, при необхідності, якщо вони не дуже молоденькі, очищаємо від шкірки і насіння. Тепер натираємо м'якоть на крупній або середній тертці, додаємо сіль і залишаємо на двадцять п'ять хвилин. Зливаємо сік, що виділився, а масу віджимаємо. Додаємо куркуму, асафетіду, мелений чорний перець і просіяне борошно. Її може знадобитися трохи більше, якщо кабачки дуже соковиті. Кабачкове тісто гарненько перемішуємо. Воно має вийти густим і не розтікатися.
Тепер прогріваємо сковорідку з рослинним маслом, накладаємо столовою ложкою потроху приготовленої маси і підрум'янюємо оладки з двох сторін.
Виймаємо їх на серветки або паперовий рушник, а через кілька хвилин укладаємо на блюдо.
Оладки з кабачків з часником - рецепт
Інгредієнти: молоді кабачки – 690 м; борошно пшеничне – 110 г; яйця – 2 шт.; часник – 2-3 зубчики; мелений чорний перець – за смаком; сіль; рослинне масло. Приготування З промитих кабачків чистимо шкірку і, при необхідності, видаляємо насіння. М'якоть пропускаємо через крупну тертку, підсолюємо і залишаємо на двадцять хвилин для відділення соку. Потім рідину зливаємо, а кабачкову масу віджимаємо.
Додаємо яйця, пропущений через прес часник, приправляємо меленим чорним перцем і всипаємо просіяне борошно. Все гарненько перемішуємо ложкою накладаємо оладки в прогріту з рослинною олією сковорідку і підрум'янюємо їх з обох боків до готовності.
Паперовими рушниками просочуємо надлишки жиру і подаємо до столу зі сметаною.
Як зробити оладки з кабачків з начинкою – рецепт
Інгредієнти: Для оладок:
молоді кабачки – 420 г; борошно пшеничне – 220-250 г; твердий сир – 120 г; яйця – 2 шт.; свіжа зелень петрушки – 1/2 пучка; мелений перець; сіль; рослинна олія для смаження; Для начинки:
свіжі помідори – 2 шт.; м'який сирний сир – 100 г; часник – 3-4 зубчики. Приготування Очищені кабачки і твердий сир пропускаємо через дрібну або середню тертку, додаємо яйця, дрібно нарізану петрушку, сіль, перець, всипаємо просіяне борошно і ретельно перемішуємо.
Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо кружальцями або скибочками, а сирний сир змішуємо з видавленим через прес часником.
Прогріваємо сковорідку з рослинним маслом, накладаємо по одній столовій ложці кабачкового тіста, відступаючи, трохи один від одного. Зверху кладемо по шматочку помідор і по чайній ложці сирно-часниковою начинки і розрівнюємо її. Кожен оладок заливаємо ще однією ложкою кабачкової маси і обсмажуємо на помірному вогні з двох боків до рум'яності.
Виймаємо рум'яні кабачкові оладки з начинкою на паперовий рушник або серветки.