Асортимент страв з кабачків не обмежується одними лише оладками або овочевим рагу, пустити сезонні плоди можна на приготування приголомшливою гарячої закуски – фаршированих кабачків в клярі, які відрізняються не тільки приємним смаком, але і цікавим зовнішнім виглядом.
Кабачки, фаршировані м'ясом в клярі – рецепт
Інгредієнти: пара великих кабачків; ріпчаста цибуля - 65 г; солодкий перець - 55 г; оливкова олія - 25 мл; яловичий фарш - 450 г; бурий рис (відварений) - 1 ст.; томатний соус - 55 мл; жменю тертого пармезану; борошно - 115 г; пиво світле - 45 мл; яйце - 1 шт. Приготування Кабачки розрізати на кружки товщиною в кілька сантиметрів. З допомогою круглої вирубки або невеликого ножа, виріжте серцевину з насінням, подрібніть її і припустіть на розігрітій олії разом з цибулею і солодким перцем. Коли овочі стануть м'якими, охолодіть їх, з'єднайте з рисом і сирим фаршем, туди ж відправте томатний соус, тертий пармезан і дрібку солі. Ретельно перемішавши складові м'ясної начинки, наповніть нею порожнини в центрі кожного кабачковго шматочка. Розігрійте масло, що залишилося в чистій сковороді. Поєднавши борошно, пиво і яйце, замісити густий кляр і занурте в нього кабачкові «котлетки». Кабачки, фаршировані м'ясом в кляребудут готові через 3 хвилини обсмаження з кожної сторони.
Фаршировані кабачки в клярі в духовці
Інгредієнти: великий кабачок; мелена кориця, мускатний горіх - по 1/2 ч. ложки; фарш з ягняти - 190 г; ріпчаста цибуля - 45 г; часник - 1 зубок; зелень кінзи - за смаком; оливкова олія - 15 мл; яйця - 2 шт.; борошно - 85 м; жменя хлібної панірування. Приготування Нарізавши великий кабачок товстими кружечками, видаліть серцевину з насінням, отримані кільця збризніть маслом і приправити морською сіллю. Розподіліть шматочки на покритому пергаментом деку, а після прийміть за фарш. Для останнього разом м'ясний фарш з'єднайте з кінзою, часниковим зубком, подрібненою цибулею, прянощами і сіллю. Наповніть кабачкові кільця м'ясним фаршем. Зробіть тісто з яєць та борошна. Спершу опустіть кабачки в кляр, дайте йому стекти, а потім обсипте їх хлібної паніровкою. Поверніть кабачки на деко і додайте в розігрітій до 175 градусів духовій шафі на 20-25 хвилин.
Кабачки, фаршировані картоплею в клярі
Інгредієнти: пара кабачків; картопля - 360 г; ріпчаста цибуля - 75 г; часник - 2 зубки; козячий сир - 95 г; яйце - 1 шт.; томатна паста - 10 г; зелень кропу - 1 ст. ложка; кляр - 250 мл Приготування Поки картопляні бульби варяться, наріжте кабачки великими шматочками. За допомогою чайної ложки видалити з них серцевину з насінням, а стінки залиште недоторканими. Збризніть кабачкові «чашечки» олією, приправити і переходьте до начинки. Для останньої з'єднайте пюрированный картопля з обсмаженою ріпчаста цибулею, часниковим зубком, зеленню, раскрошенным сиром, томатною пастою і зеленню кропу. Фаршировані кабачки опустіть в кляр і обсмажте в розігрітому маслі до зарум'янювання.
Як приготувати фаршировані кабачкові цветыв клярі?
Інгредієнти: кляр для темпуры - 280 мл; кабачкові квіти - 15 шт.; сир - 190 г; твердий сир - 115 г; яйце - 1 шт.; гілочки м'яти - 3 шт. Приготування Поставте фритюрницю з маслом розігріватися до 180 градусів. Очистіть кабачкові квіти від маточок і тичинок, не порушуючи при цьому цілісність пелюсток. Промийте і обсушіть квіти, а поки вони сушаться, збийте блендером сир і тертий сир з яйцем, сіллю і нарізаною м'ятою. За допомогою кондитерського мішка або чайної ложки, наповніть кабачкові квіти сирною сумішшю, зафіксуйте пелюстки і занурте кожен фарширований квітка в готовий кляр для темпуры приготовлений з суміші темпурной борошна і холодної води змішаних в рівних пропорціях. Дайте надлишків стекти і обсмажте кабачкові квіти до рум'яної скоринки в розігрітому маслі.