Крабові палички, посмажені в клярі з сиром, - чудова оригінальна закуска, яка стане гідною прикрасою будь-якого столу.
Смажені крабові палички в кляре з сиром
Інгредієнти: крабові палички – 280 м; лимон – 1/3 шт.; зелень кропу і петрушки – за смаком; пармезан – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця – 2 шт.; молоко – 125 мл; борошно пшеничне – 150 г; перець чорний мелений – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Крабові палички розморожуємо, позбавляємося від плівки, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, соком однієї третини лимона і перемішуємо. Ставимо на тридцять хвилин у холодильник.
Для кляру розводимо пшеничне борошно в трохи підігрітому молоці, додаємо перетерті з додаванням солі жовтки і даємо постояти п'ятнадцять хвилин. Потім збиваємо білки в щільну піну, акуратно вводимо в борошняну масу і приступаємо до заключного етапу. Кожну промаринованную паличку мачає в приготованому клярі і поміщаємо на добре прогріту з достатньою кількістю рослинного масла сковорідку. Підрум'янюємо з двох сторін і виймаємо на серветки для видалення надлишків жиру.
Гарячі смажені в клярі крабові палички присипаємо дрібно нарубаної зеленню і дрібно натертим пармезаном.
Дуже смачними виходять в клярі крабові палички з начинкою. Як варіант, для наповнення можна взяти будь-сир. До такої страви ідеально підійде часниковий соус .
Фаршировані крабові палички з сиром в клярі - рецепт
Інгредієнти: крабові палички – 220 г; сир твердий або плавлений – 250 г; часник – 1-2 зубчики; майонез – 1-2 ст. ложки; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця – 2 шт.; пиво світле – 75 мл; вода очищена – 75 мл; борошно пшеничне – 100 г; перець чорний мелений – за смаком; сіль – 1/2 ч. ложки; Для соусу:
сметана – 175 г; часник – 1-2 зубчики; зелень кропу і петрушки – за смаком; розпушувач тіста – 12 м; лимонний сік – 15 ч. ложки; перець чорний мелений – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Крабові палички при необхідності розморожуємо і очищаємо плівку. Потім акуратно розгортаємо. Якщо це дія виходить з працею або палички ламаються, можна потримати їх трохи над парою. Потім накладаємо по одній чайній ложечці начинки, приготовленої шляхом змішування дрібно натертого сиру, видавленого через прес часнику і майонезу. Розподіляємо її рівномірно по всій поверхні, трохи не доходячи до краю, і надаємо паличці первісну форму.
Яєчні жовтки розтираємо з сіллю, додаємо пиво, воду і трохи збиваємо виделкою або вінчиком. Всипаємо борошно і ретельно перемішуємо, домагаючись густини маси, за консистенцією схожу з тестом на оладки. Холодні білки збиваємо в щільну, густу піну і акуратно вводимо в борошняну суміш.
В невелику глибоку сковороду або сотейник наливаємо рослинне масло, шаром не менше півтора сантиметрів, і прогріваємо його на сильному вогні.
Кожну крабову паличку занурюємо за допомогою вилки в кляр і поміщаємо у вируюче масло. Смажимо до підрум'янення з двох сторін і виймаємо на серветки або паперовий рушник для позбавлення від надлишків жиру.
Для приготування соусу, додаємо в сметану дрібно нарізаний часник, свіжу зелень, заправляємо лимонним соком, сіллю, меленим перцем і перемішуємо.
Крабові палички в сирному клярі
Інгредієнти:
крабові палички – 220 г; лимон – 1 шт.; чорний мелений перець – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця – 2 шт.; твердий сир – 110 г; борошно пшеничне – 75 г; майонез – 50 г; сіль – за смаком. Приготування Крабові палички очищаємо, приправляємо соком лимона, перцем і залишаємо маринуватися на двадцять п'ять хвилин.
Змішуємо яйця, майонез, сіль, пшеничне борошно і пропущений через дрібну тертку сир.
Потім кожну промаринованную паличку в приготованому клярі і підрум'янюємо на розпеченому рослинному маслі з двох сторін і виймаємо на серветки для позбавлення від залишків масла. Блюдо готове.