Якщо звичайні супи, борщі та інші перші страви набридли, і з'явилося бажання урізноманітнити меню, приготуйте суп з креветками і плавленим сиром. Це пікантне перше блюдо з кремовою структурою і приємним смаком обов'язково сподобається навіть самим вибагливим гурманам.
Суп з креветками і плавленим сиром
Суп виходить легким, але ситною, він готується з невеликої кількості інгредієнтів, зате вишуканий смак порадує кожного.
Інгредієнти: філе окуня – 05 кг; цибуля ріпчаста – 1 шт.; креветки – 100 г; картопля – 3 бульби; сіль – щіпка; плавлений сир – 150 г; зелена цибуля – 3-4 пера; перець горошком запашний – за смаком. Приготування Підготуємо овочі: очистимо цибулю і картоплю, цибулю кладемо в окріп, картоплю наріжемо скибочками і додамо туди ж. Через 10 хвилин додаємо нарізане тонкими смужками філе риби, посолити і поперчити. Креветки очистимо і через 5 хвилин відправимо в суп, проваримо ще 10 хвилин, і суп готовий. Плавлений сир потримаємо в морозилці близько години, натремо або порубаємо ножем. Розіллємося гарячий суп в тарілки, додамо сир і дрібно нарізану цибульку. Можна сервірувати суп з креветками і плавленим сиром з білим столовим вином.
Можна креветки відварити окремо. Після закладки риби потомим суп ще з чверть години на слабкому вогні, а потім помістимо в блендер і добре проб'ємо. Додамо сир і добре перемішати. Креветки і цибулю покладемо в тарілки, заллємо супом. Вийшов вишуканий суп-пюре з креветками і плавленим сиром.
Суп овочевий з пассеровкой і креветками
Також спробуйте вишуканий рецепт супу з креветками і плавленим сиром, вийде більш ситний і пряний смак. Його особливість у тому, що він готується з пасерованими овочами.
Інгредієнти: болгарський перець – 1 шт.; цибуля ріпчаста подрібнений – 2 ст. ложки; селера черешкова – 3 невеликих стебла; масло «Селянське» – 2 ст. ложки; морква терта – 3 ст. ложки; картопля – 3 бульби середнього розміру; сіль – за смаком; зелень (цибуля, орегано, базилік, кріп) – по 2-3 гілочки; креветки – 05 кг; рибний бульйон – 06 л; плавлений сир – 150 р. Приготування Для початку нагріваємо бульйон, кладемо в нього дрібно нарізану картоплю, тушкуємо на повільному вогні. У сковороді розпускаємо масло, пасеруємо, помішуючи, цибулю, моркву, дрібно нарізані селера і перець, приблизно хвилин 10. Коли картопля зварився, овочі протушились, можна посолити і пробити всі разом в блендері. У тарілки розподіляємо відварені креветки, тертий сир, подрібнену зелень і заливаємо гарячим супом. Наша страва буде мати насичений сирний смак, а щоб суп з плавленим сиром і креветками вийшов більш ніжним і насиченим, можна замість бульйону використовувати вершки.