Склад магазинних сумішей заморожених овочів дуже різноманітний, що дозволяє задовольняти найвибагливіші смаки споживачів, а готувати з них чудові супи можна як на плиті, так і в мультиварці.
Нижче ми пропонуємо вам найбільш поширені рецепти приготування смачних супів із заморожених овочів.
Рецепт супу з заморожених овочів з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: будь-яке м'ясо на кості на свій смак – 650 г; бульби картоплі – 3-4 шт.; цибуля ріпчаста дрібний – 1 шт.; суміш заморожених будь-яких овочів – 400 г; лаврове листя – 2 шт.; горошини запашного перцю – 5 шт.; суміш мелених перців – за смаком; пряні трави – за смаком; сіль – щіпка; очищена вода – 25 л; свіжа сметана; свіжа рубана зелень. Приготування М'ясо, промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо очищену, вимиту цибулину цілком, горошини запашного перцю, лаврові листочки, заливаємо водою і готуємо в режимі «Гасіння» півтори години. Після закінчення часу виловлюємо шумівкою цибулину, листочки і горошки і викидаємо, свою справу вони вже зробили. Тепер відправляємо в бульйон з м'ясом очищений і нарізаний кубиками картоплю, заморожені овочі, солимо, перчимо, заправляємо пряними травами і знову включаємо режим «Гасіння» на одну годину.
Подаємо ароматний наваристий супчик зі сметаною і будь подрібненою зеленню на свій смак.
Сирний суп з замороженими овочами
Інгредієнти: заморожена овочева суміш – 400 г; м'який плавлений сир – 200 г; бульби картоплі невеликі – 2-3 шт.; печериці – 200 г; болгарський перець – 200 р; лаврове листя – 2 шт.; горошини запашного перцю – 4 шт.; суміш мелених перців – за смаком; пряні трави – за смаком; сіль – щіпка; бульйон будь – 2 л; вершкове масло; свіжа зелень Приготування Промитий і очищений болгарський перець нарізаємо кубиками, а печериці красивими часточками і обсмажуємо все на нагрітої з вершковим маслом сковороді до підрум'янення грибочків. У гарячий бульйон викладаємо
попередньо очищений і нарізаний картопля, заморожену овочеву суміш, весь вміст сковороди, додаємо також лаврові листочки, горошини запашного перцю, пряні трави, приправляємо сіллю і варимо до готовності овочів. Потім вводимо плавлений сир, додаємо подрібнену зелень і суміш мелених перців. Доводимо до кипіння, акуратно помішуючи, щоб дати розчинитися сиру, і знімаємо з вогню.
Ще гарячим, розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Якщо при приготуванні супу взяти половину норми бульйону, і по готовності подрібнити овочеву масу блендером, то отримаємо дуже смачний суп-пюре із заморожених овочів.