Вернуться назад Распечатать

Суп із замороженого зеленого горошку

Суп із замороженого зеленого горошку
Зелений горошок є джерелом корисних вітамінів і мікроелементів, які зберігаються в повному комплекті при його заморожування. Саме тому сьогодні перевага віддається супу з свіжого або замороженого зеленого горошку , а не з сушеного. Він швидко готується, стаючи ніжним і досить ситним блюдом, а завдяки збереженню свого соковито-зеленого кольору, ще й надзвичайно барвистим.
Можна приготувати звичайний овочевий суп або більш насичений суп-пюре. Заморожений горошок не підлягає розморожування, досить необхідне його кількість покласти в киплячу воду для приготування улюбленого першого страви.
Як правильно варити суп із зеленим горошком ми розповімо вам в наших рецептах.

Суп-пюре із замороженого зеленого горошку


Інгредієнти:

  • зелений заморожений горошок – 450 г;

  • овочевий або курячий бульйон – 500 мл;

  • цибуля біла – 1 шт.;

  • базилік – 2-3 гілочки;

  • рослинне масло – 50 г;

  • лимонний сік – за бажанням;

  • сметана або вершки;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибулину очищаємо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом приблизно п'ять хвилин до м'якості, помішуючи. У каструльку вливаємо бульйон, кидаємо заморожений зелений горошок, нарізану зелень базиліка, викладаємо піджарку з лука, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо під кришкою на помірному вогні сім хвилин. Потім перетворюємо на пюре за допомогою блендера, солимо й додаємо за бажанням і смаком лимонний сік, доводимо до кипіння і вимикаємо плиту.
    Готовий насичений і ароматний суп-пюре подаємо зі сметаною або вершками, прикрасивши листочками базиліку.

    Суп із зеленим горошком, куркою та яйцем


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 04 кг;

  • зелений заморожений горошок – 400 г;

  • цибуля – 250 г;

  • моркву невеликого розміру – 1 шт.;

  • бульби картоплі невеликого розміру – 3 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • вода – 25 л;

  • перець мелений;

  • спеції;

  • сіль;

  • свіжа зелень;

  • сметана.


  • Приготування
    Суп із замороженого зеленого горошку

    Відварюємо куряче м'ясо з очищеної цибулиною у воді до повної готовності, виймаємо з бульйону, цибулину викидаємо, а м'ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо скибочками або поділяємо руками на волокна.
    Кидаємо В каструлю попередньо очищений і нарізаний кубиками картоплю, моркву соломкою або кружечками, заморожений зелений горошок і варимо до готовності. Тепер викладаємо шматочки курячого м'яса, зварені заздалегідь, очищені та подрібнені кубиками яйця, нарубану зелень, приправляємо сіллю, перцем і спеціями на свій смак, доводимо до кипіння і вимикаємо плиту. Даємо настоятися під кришкою п'ятнадцять-двадцять хвилин.
    Готовий ароматний суп подаємо зі сметаною.