Ніхто не здатний встояти проти зажаристых курячих крилець в глазурі з соусу. Та й навіщо, власне, це потрібно робити? Заручитися допомогою наступних рецептів і практикуйте свої навички приготування м'яса на мангалі, поки природа радує теплими днями.
Рецепт курячих крилець на мангалі
Інгредієнти: курячі крильця - 15 шт.; мед - 85 мл; часниковий зубок - 1 шт.; тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка; соєвий соус - 60 мл; кунжутна олія - 5 мл; рослинна олія - 15 мл Приготування Розрізаємо курячі крильця по суглобу, залишаючи лише м'ясисту частину. Обсушену курятину викладаємо в керамічну або скляну ємність. В ступі з пучкою морської солі розтираємо зубок часнику і імбир, ароматну пасту заливаємо олією, соєю і медом. Збиваємо маринад до однорідності і поливаємо їм куру. Перемішуємо крильця і залишаємо маринуватися на холоді протягом доби.
Після, готуйте крильця в медово-соєвому соусі на мангалі близько 15-17 хвилин, не забуваючи часто перевертати ґрати, рясно змащуючи шкірку маринадом.
Як приготувати курячі крильця в кленовому маринаді на мангалі?
Інгредієнти: курячі крила - 900 г; універсальна приправа для курятини - 5 г; рослинна олія - 30 мл; ріпчаста цибуля - 60 г; часникові зубки - 2 шт.; томатний соус - 480 мл; кленовий сироп - 130 мл; соус тамарі - 60 мл; яблучний оцет - 25 мл Приготування На розігрітій олії спасеруйте дрібно нарізану цибулю, поки не підрум'яниться. До засмажки додайте часникові зубки, а через хвилину влийте томатний соус, кленовий сироп і тамарі. Коли маринад дійде до кипіння, зменшіть жар і варіть ще 20 хвилин. Загуслу суміш остудіть і змішайте з оцтом. Полийте крила 2/3 маринаду і залиште маринуватися від пари годин до цілої доби.
Мариновану птицю викладіть на решітку мангала і обсмажуйте 15-17 хвилин, регулярно покриваючи маринадом.
Гострі крильця на мангалі
Інгредієнти: курячі крильця - 900 г; кайенский перець - 1 ч. ложка; мед - 220 мл; вершкове масло (розтоплене) - 120 мл; гострий кетчуп - 60 мл Приготування Поставте на вогонь суміш з масла, кетчупу, меду і перцю. Як тільки маринад закипить, зніміть його з вогню і остудіть, після чого змішайте з курячими крильцями. Залиште птицю маринуватися на 4-6 годин. Обсмажуйте крильця на мангалі до тих пір, поки шкірка на них не зарум'яниться, а м'ясо не почне відставати від кісток.