Чи знаєте ви, що картопля, приготовлена на мангалі, виходить неймовірно ароматною з пікантним запахом димку. Вона чудово підійде до салату з свіжих овочів і м'яса. Блюдо виходить по-домашньому смачною і здатне пробудити апетит у будь-якої людини. Ми розповімо вам, як правильно і швидко приготувати картоплю на мангалі.
Як смачно запекти картоплю на мангалі?
Інгредієнти: картопля молода – 1 кг; масло рослинне – 150 мл; лимон – 05 шт.; часник – 5 зубчиків; спеції. Приготування Для приготування цієї страви, картоплю ретельно промиваємо щіткою з жорсткою щетиною і чистимо за бажанням. Потім складаємо її в каструльку, поливаємо олією і збризкуємо соком свіжого лимона. Все гарненько перемішати і кидаємо подрібнену зелень. Часник обробляємо від лушпиння і видавлюємо через прес в миску з картоплею. Підсолюємо, перчимо все за смаком і нанизуємо картоплю на шампур. Відправляємо заготовки на мангал і запікаємо 10 хвилин, постійно перевертаючи.
Шашлик з картоплі з салом на мангалі
Інгредієнти: картопля молода – 5 шт.; бараняче сало; спеції; розмарин . Приготування Як швидко приготувати картоплю на мангалі? Для цього овоч промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тоненькими скибочками, подсаливая за смаком. Сало шаткуємо пластинами і нанизуємо на шампур, чергуючи з овочами. Після цього загортаємо все у фольгу, закріплюємо щільно краю і запікаємо на мангалі хвилин 20. Потім знімаємо з вогню, охолодити, розгортаємо і подаємо ароматне блюдо до столу зі свіжою зеленню і овочевим салатом .
Картопля на мангалі
Інгредієнти: картопля – 10 шт.; часник – 2 зубчики; цибулина – 3 шт.; олія оливкова – 6 ст. ложок; столовий оцет винний – 2 ст. ложки; спеції; зелена цибуля; зелень петрушки. Приготування На ґрати з високими бортиками викладаємо фольгу, складену в два шари, з великим запасом по висоті. Картопля добре промиваємо жорсткою щіткою і, не очищаючи, розрізаємо вздовж навпіл. Викладаємо скибочки на змащену маслом фольгу в один шар. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і посипаємо їм картоплю.
Винний оцет виливаємо в тарілочку, додаємо за смаком спеції і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Часник чистимо і дрібно рубаємо ножем, але не перетворюємо його в кашку. Додаємо в ароматну суміш кілька ложок оливкової олії, часник і ретельно перемішуємо.
Отриманої заправкою поливаємо наш картоплю, зверху кладемо кілька кубиків льоду і накриваємо щільно листом фольги. Випікаємо картопля над вугіллям хвилин 35. В самому кінці приготування, акуратно розгортаємо картопля, акуратно протикаємо його в декількох місцях зубочисткою і визначаємо ступінь готовності страви. Як тільки наша картопелька по-селянськи буде м'якою і значить готової, викладаємо її на плоске блюдо. Зверху поливаємо рештою пряним маринадом і присипаємо рясно дрібненько порізаною зеленою цибулею і зеленню.
Картопля з беконом на мангалі
Інгредієнти: сирокопчена грудинка – 300 г; молодий дрібний картопля – 300 г; спеції. Приготування Картопля ретельно промиваємо, чистимо і підсолюємо за смаком. Потім беремо сирокопчений бекон, шаткуємо його тоненькими смужками і акуратненько обмотуємо ними підготовлений картопля. Отриманий згорток загорнути в лист фольги, викладаємо на решітку і запікаємо над вугіллям 20 хвилин, до повної готовності. Гаряче блюдо остуджуємо, розгортаємо, збризкуємо рослинним маслом, присипаємо спеціями, сухими травами і подаємо до столу зі свіжими овочами та смаженим м'ясом.