Справжній любитель барбекю знає, що правильно приготовані свинячі ребра на виході виходять значно смачніші звичного шашлику. Всі тонкощі того, як можна приготувати смачні свинячі реберця на мангалі, ми відкриваємо в цьому матеріалі.
Свинячі реберця на мангалі – рецепт
Інгредієнти: тростинний цукор - 45 г; паприка мелена - 5 г; сушений чилі, морська сіль - за смаком; сушену цибулю і часник - 1 1/2 ч. ложки; порошок гірчиці - 1/2 ч. ложки; кетчуп - 240 мл; свинячі ребра - 3 кг. Приготування Приготуйте суху суміш для натирання ребер з тростинного цукру, паприки, сушеного чилі, цибулі, часнику, гірчиці і солі. Очистивши ряди ребер від надлишків плівок і жиру, протріть їх сухою серветкою і натріть ароматним міксом. З цього моменту ребра можна відразу викласти на розігрітий гриль, а можна і бажано, залишити маринуватися на цілу добу. По закінченні часу викладіть ребра на вугілля і обсмажуйте по 4-6 хвилин, в залежності від жару вугілля, періодично змащуючи кетчупом для освіти солодкуватою блискучої скоринки на поверхні.
Свинячі реберця барбекю на мангалі
Не секрет, що готовий соус барбекю рясніє добавками з буквою «Е» на початку, домашній хоч і не буде на 100% схожий з магазинним, але гарантовано допоможе зберегти здоров'я ШКТ.
Інгредієнти: Для маринаду:
свинячі реберця - 25 кг; рослинне масло - 70 мл; лимонний сік - 15 мл; часникові зубки - 5-6 шт.; вустерширський соус - 15 мл; соєвий соус - 45 мл; паста з перцю чилі - 1 ч. ложка; морська сіль - за смаком. Для соусу барбекю:
кетчуп - 240 мл; сік апельсина - 45 мл; цукор - 25 г; копчена паприка - 1 ст. ложка. Приготування Розділіть ребра на секції, попередньо знявши з них залишки плівок і жиру. Обсушені ребра перекладіть в пластиковий контейнер або глибоку емальовану миску. Маринад для свинячих реберець на мангалі готується на основі збитого з вустером і соком лимона рослинного масла, яке потім доповнюють чилі і розтертими в пасту з сіллю часниковими зубчиками. Якщо справа стосується маринування, то тут діє правило «чим більше, тим краще», а тому, якщо є можливість, залиште м'ясо в спокої аж до 24 годин, у противному випадку пари годин буде достатньо.
Ви можете придбати пляшку готового соусу барбекю і значно скоротити час приготування, а можете зварити домашній аналог, проваріть в сотейнику кетчуп з соком апельсина, невеликою кількістю цукру і копченої паприкою 10 хвилин.
Викладіть ребра на решітку над багаттям і готуйте по 3-4 хвилини з кожного боку, рясно змащуючи соусом.
Свинячі реберця на мангалі в медовому соусі
Зрозуміло, ви можете готувати свинячі реберця в фользі з допомогою духовки, але на мангалі сильний жар забезпечує м'яса не тільки приємну оку глянсову скоринку, але і велика кількість соку, який не витікає назовні завдяки наявності все тієї ж скоринки.
Інгредієнти: Для маринаду:
свинина - 25 кг; гострий перець чилі - за смаком; часникові зубки - 4 шт.; зелена цибуля - 5 пір'я; сік лайма - 25 мл; ріпчаста цибуля - 40 г; щіпка мускатного горіха і листя чебрецю. Для соусу:
кетчуп - 80 мл; мед - 120 мл Приготування Підготувавши свинячі ребра, з допомогою блендера приготуйте маринад з часникових зубчиків з перцем чилі, обома видами цибулі, лаймовим соком, мускатом і чебрецем. Півтори чайної ложки отриманої пасти відкладіть, а іншим натріть м'ясо і залиште принаймні на пару годин.
Залишився маринад змішайте з підігрітим медом і кетчупом в солодко-гострий соус. Готуйте свинячі реберця на мангалі по 7-9 хвилин з кожної зі сторін, регулярно змазуючи медовим соусом.