По суті, на відкритому вогні будь-які інгредієнти готуються досить швидко, але рекорди в швидкості б'ють гриби, які за лічені хвилини не тільки розм'якшуються, але і насичуються приємним ароматом димку. На жаль, не всі гриби мають вираженим смаком, а тому, найбільш доступних з їх представників – шампіньйони – необхідно буде витримати в маринаді завчасно. Про те, як замаринувати печериці для смаження на мангалі поговоримо далі.
Як просто замаринувати печериці для мангалу?
Інгредієнти: печериці - 280 м; вершкове масло - 55 мл; зелень кропу - 5 г; часниковий зубок. Приготування Отучитесь мити печериці перед приготуванням, замість цього чистіть їх капелюшки вручну, а ніжки протирайте сухими серветками. У сотейник покладіть вершкове масло і додайте до нього подрібнені гілочки кропу і пропущений через прес часник. Дочекайтеся, поки тепле масло насититься ароматами, після чого змажте часниковим маслом гриби і залишити просочитися на пару хвилин. Настроміть гриби на шампури, розкладіть над вугіллям і готуйте, змащуючи маслом, 10-12 хвилин.
Маринад для печериць на мангалі з гірчицею
Інгредієнти: печериці - 450 г; вершкове масло - 360 мл; соєвий соус - 120 мл; зернова гірчиця - 35 г; оливкова олія - 45 мл; цукор, сушений часник, імбир, паприка, орегано - 3/4 ч. ложки. Приготування Очищені гриби покладіть в глибоку миску зі скла або з емальованим дном і стінками. У сотейник покладіть вершкове масло і змішайте його з оливковою. Збиваючи суміш двох масел, починайте поступово вливати порції соєвого соусу, а потім додайте гірчицю і всі спеції. Залийте маринадом гриби і залиште на годину перед обсмаженням.
Маринад для печериць на мангалі з майонезом
Всього трьох інгредієнтів вистачить для того, щоб приготувати маринад для грибів за наступним рецептом.
Інгредієнти: гостра гірчиця - 5 г; майонез - 145 г; мелений коріандр - щіпка; печериці - 230 р. Приготування З'єднайте порцію гострої гірчиці з майонезом і розтертим у порошок коріандром. Печериці очистити від зовнішньої оболонки і, сухою серветкою, або пензлем, видаліть залишки забруднень. Якщо ви маєте часом, то дайте печерицям постояти в маринаді пару-трійку годин, а якщо вугілля вже розпалюються, то 15 хвилин буде достатньо.
Печериці на мангалі в маринаді з соєвого соусу
Якщо ви маєте намір подати на обід свинину або курятину по-азійськи, то непоганим гарніром для м'яса можуть стати печериці, приготовані за цим рецептом зі східними мотивами.
Інгредієнти: печериці - 270 г; соєвий соус - 120 мл; рослинна олія - 60 мл; кунжутна олія - 5 мл; гострий перець - за смаком; рибний соус - 25 мл; оцет рисовий - 15 мл Приготування Збийте сою з обома видами масла, рибним соусом і оцтом. Приправте маринад гострим перцем і занурте в нього гриби. Так як структура гриба дуже нагадує губку, він здатний легко вбирати будь маринад, в який його занурюють, а тому не залишайте печериці в суміші не довго – 15-20 хвилин вистачить.
Маринад для грибів шампіньйонів на мангалі
Інгредієнти: печериці - 430 г; часникові зубки - 6 шт.; оливкова олія - 230 мл; бальзамічний оцет - 80 мл; діжонська гірчиця - 10 р. Приготування В рамках цього рецепту, ми будемо маринувати гриби прямо під час обжарювання, а тому розпалюйте вугілля і, поки вони прогорають, беріться за маринад. Для маринаду з'єднайте масло з гірчицею та оцтом, додайте пасту з часникових зубчиків. Покладіть печериці на гриль і змащуйте їх маринадом протягом усього приготування.