Вернуться назад Распечатать

Скумбрія у фользі на мангалі

Скумбрія у фользі на мангалі
Скумбрія – прекрасний варіант для запікання риби на вугіллі. Вона жирна, має яскравий смак і чудово поєднується зі спеціями . Нижче ми вам розповімо, як приготувати скумбрію на мангалі у фользі.

Скумбрія, запечена у фользі на мангалі


Інгредієнти:

  • скумбрія вагою 500 г – 2 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • апельсин – 1 шт.;

  • сир чеддер – 50 г;

  • гілочки петрушки – 10 шт.;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • гірчиця суха – 05 ч. ложки;

  • сіль;

  • мелений перець.


  • Приготування
    Яйця відварюємо хвилин 10 після закипання. Заливаємо їх холодною водою, коли вони охолонуть, чистимо їх і ріжемо невеликими кубиками. З гілочок петрушки зриваємо листочки і подрібнюємо їх. З половини лимона за допомогою невеликої терки зчищаємо цедру. А з м'якоті цілого лимона видавлюємо сік. У мисочці з'єднуємо тертий сир, яйця, петрушку, суху гірчицю, лимонний сік і цедру. За смаком приправляємо сіллю, перцем. Тушки скумбрії миємо, чистимо, видаляємо нутрощі і в кожній рибці робимо по 3 надрізу з кожної сторони. Надрізи краще виконати по діагоналі. Всередину скумбрії викладаємо підготовлену начинку. Кожну рибку щільно обертаємо фольгою і покласти на решітку. Запікаємо над вугіллям на мангалі хвилин по 12 з кожної сторони.

    Скумбрія на решітці на мангалі у фользі


    Інгредієнти:

  • скумбрія – 4 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • гілочки петрушки – 3 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • каперси – 8 шт.;

  • вершкове масло – 4 ст. ложки;

  • базилік – 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Скумбрію миємо, чистимо й обсушуємо паперовими серветками. Цибулю чистимо і тремо на дрібній тертці, каперси розминаємо, а зелень дрібненько кришимо. Вершкове масло розминаємо, додаємо тертий лук, зелень, каперси, сіль і добре розтираємо. Отриманою масою натираємо тушки всередині і зовні. Після цього кожну рибку щільно обертаємо фольгою. Тепер викладаємо скумбрії на решітку і смажимо на мангалі над розжареним вугіллям хвилин по 7 з кожної сторони.

    Маринад для скумбрії на мангалі у фользі


    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.;

  • лимон – половинка;

  • часник – 2 зубчики;
  • Скумбрія у фользі на мангалі

  • олія оливкова – 1 ст. ложка;

  • зіра – 1 ч. ложка;

  • гілочки кінзи – 2 шт.;

  • чорний мелений перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Часник разом з кінзою і сіллю розтираємо в ступці. Додаємо оливкову олію, сік лимона і цедру, терту на дрібній тертці, зіру і чорний мелений перець. Добре все це перемішуємо, натираємо скумбрію отриманим маринадом і прибираємо в холодильник на 2 години. Потім загортаємо рибу у фольгу і відправляємо на мангал.