Скумбрія – прекрасний варіант для запікання риби на вугіллі. Вона жирна, має яскравий смак і чудово поєднується зі спеціями . Нижче ми вам розповімо, як приготувати скумбрію на мангалі у фользі.
Скумбрія, запечена у фользі на мангалі
Інгредієнти: скумбрія вагою 500 г – 2 шт.; лимон – 1 шт.; апельсин – 1 шт.; сир чеддер – 50 г; гілочки петрушки – 10 шт.; яйця курячі – 2 шт.; гірчиця суха – 05 ч. ложки; сіль; мелений перець. Приготування Яйця відварюємо хвилин 10 після закипання. Заливаємо їх холодною водою, коли вони охолонуть, чистимо їх і ріжемо невеликими кубиками. З гілочок петрушки зриваємо листочки і подрібнюємо їх. З половини лимона за допомогою невеликої терки зчищаємо цедру. А з м'якоті цілого лимона видавлюємо сік. У мисочці з'єднуємо тертий сир, яйця, петрушку, суху гірчицю, лимонний сік і цедру. За смаком приправляємо сіллю, перцем. Тушки скумбрії миємо, чистимо, видаляємо нутрощі і в кожній рибці робимо по 3 надрізу з кожної сторони. Надрізи краще виконати по діагоналі. Всередину скумбрії викладаємо підготовлену начинку. Кожну рибку щільно обертаємо фольгою і покласти на решітку. Запікаємо над вугіллям на мангалі хвилин по 12 з кожної сторони.
Скумбрія на решітці на мангалі у фользі
Інгредієнти: скумбрія – 4 шт.; лимон – 1 шт.; гілочки петрушки – 3 шт.; цибуля – 1 шт.; каперси – 8 шт.; вершкове масло – 4 ст. ложки; базилік – 1 ст. ложка; сіль. Приготування Скумбрію миємо, чистимо й обсушуємо паперовими серветками. Цибулю чистимо і тремо на дрібній тертці, каперси розминаємо, а зелень дрібненько кришимо. Вершкове масло розминаємо, додаємо тертий лук, зелень, каперси, сіль і добре розтираємо. Отриманою масою натираємо тушки всередині і зовні. Після цього кожну рибку щільно обертаємо фольгою. Тепер викладаємо скумбрії на решітку і смажимо на мангалі над розжареним вугіллям хвилин по 7 з кожної сторони.
Маринад для скумбрії на мангалі у фользі
Інгредієнти: скумбрія – 1 шт.; лимон – половинка; часник – 2 зубчики; олія оливкова – 1 ст. ложка; зіра – 1 ч. ложка; гілочки кінзи – 2 шт.; чорний мелений перець; сіль. Приготування Часник разом з кінзою і сіллю розтираємо в ступці. Додаємо оливкову олію, сік лимона і цедру, терту на дрібній тертці, зіру і чорний мелений перець. Добре все це перемішуємо, натираємо скумбрію отриманим маринадом і прибираємо в холодильник на 2 години. Потім загортаємо рибу у фольгу і відправляємо на мангал.