Урізноманітнити м'ясне меню відмінно допоможе не менш ситна і більш корисна яловича печінка, вважається делікатесним продуктом. Її смажать, додають в салати і використовують для приготування паштетів і різних начинок.
Ми ж пропонуємо вам не менш цікавий варіант її застосування в кулінарії.
Апетитний гуляш з яловичої печінки з підливою - прекрасний бюджетний варіант страви для сімейного застілля. Його приготування не займе багато часу і зусиль, а результат перевершить всі очікування. Шматочки печінки виходять з ніжною і м'якою структурою і просто чудові на смак. Подавати гуляш можна з відварною картоплею, гречкою , рисом чи макаронами.
Нижче в наших рецептах ми докладно розповімо, як приготувати дуже смачний гуляш з печінки з підливою.
Рецепт гуляшу з яловичої печінки з підливою
Інгредієнти: яловича печінка – 700 г; цибуля ріпчаста – 250 г; морква – 200 г; солодкий болгарський перець великий – 1 шт.; свіже молоко – 150 мл; сметана – 65 г; очищена вода – 350 мл; томатна паста – 50 р; часник – 2 зубчики; рослинна рафінована олія – 75 мл; борошно пшеничне – 100 г; свежемолотая суміш перців – за смаком; спеції і пряні трави – за смаком; сіль – за смаком; гілочки свіжої зелені – за смаком. Приготування Яловичу печінку гарненько промиваємо, видаляємо плівки і судини, нарізаємо невеликими шматочками і покласти в посуд зі свіжим молоком на тридцять хвилин для позбавлення від гіркоти.
У глибокому сотейнику, казанку або сковорідці обсмажуємо на рослинному рафінованому маслі нарізану півкільцями ріпчасту цибулю до рум'яного кольору. Шматочки печінки обвалюємо в борошні, викладаємо до цибулі і теж обсмажуємо. Тепер закладаємо нарізану кружальцями або соломкою моркву і солодкий болгарський перець, вливаємо очищену воду і тушкуємо десять хвилин.
Потім додаємо сметану, томатну пасту, подрібнений часник, сіль, свежемолотую суміш перців, спеції і пряні трави і готуємо, накривши кришкою, ще п'ятнадцять хвилин.
Готовий смачний гуляш з яловичої печінки подаємо з відварною картоплею, прикрасивши свіжою зеленню.
Дуже насичений смак набуває гуляш, приготований в мультиварці, спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.
Гуляш з яловичої печінки зі сметаною в мультиварці
Інгредієнти: яловича печінка – 850 г; цибуля ріпчаста – 250 г; помідори свіжі – 500 г; очищена вода – 400 мл; сметана – 100 г; рослинна рафінована олія – 75 мл; борошно пшеничне – 75 г; суміш перців мелена – на смак; лаврове листя – 2-3 шт.; сіль – за смаком; чебрець – 12 м; часник (за бажанням) – 1-2 зубчики; свіжа зелень – за смаком. Приготування Яловичу печінку гарненько промиваємо, позбавляє від плівки, судин і нарізаємо невеликими брусочками. Ріпчасту цибулю очищаємо і подрібнюємо півкільцями. У ємність мультиварки вливаємо рослинна рафінована олія і підрум'янюємо в
ньому скибочки печінки і півкільця цибулі п'ятнадцять-двадцять хвилин, включивши режим «Випічка» або «Смаження». Потім засипаємо борошно, розмішуємо і смажимо ще сім хвилин. Помідори обдаємо окропом, очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими кубиками, кидаємо до печінки з цибулею і смажимо ще десять хвилин. Заливаємо нагріту до кипіння очищену воду, додаємо сметану, приправляємо сіллю, меленої сумішшю перців і чебрецем. Мультиварку перемикаємо на режим «Гасіння» і виставляємо час на одну годину. За десять хвилин до завершення процесу приготування кидаємо лаврові листочки і свіжу подрібнену зелень на свій смак.
Готовий ароматний гуляш з яловичої печінки з підливою подаємо з будь-яким гарніром.