У цій статті, представляємо вам рецепт гуляшу з свинини з підливою. Поряд з обсмажені, а потім тушкованими з цибулею і прянощами шматочками м'яса, особливе значення віддається підливі, яка надає гуляшу з свинини ароматний, пікантний смак. Її густа майже кремова консистенція виходить шляхом додавання борошна, а різноманітність смакових відтінків - вмістом у ній томатної пасти, овочів, сметани і різноманітних спецій .
Нижче ми розповімо вам, як правильно готувати апетитний гуляш зі свинини з підливою.
Рецепт приготування гуляшу з свинини з підливою
Інгредієнти: м'якоть свинини – 550 г; цибуля ріпчаста 175 г; паста томатна – 50 г; цукровий пісок – 15 г; червоний мелений перець – 5 р; суха аджика – 15 г; лаврове листя – 2-3 шт.; борошно пшеничне – 30 г; рослинне масло – 75 мл; сіль – за смаком; очищена вода. Приготування М'якоть свинини промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо невеликими брусочками і кладемо на розігріту з рослинною олією сковороду. Підрум'янюємо м'ясо з усіх боків, періодично помішуючи.
Додаємо очищений і нарізаний півкільцями або кубиками ріпчасту цибулю, червоний мелений перець, суху аджику і обсмажуємо до прозорості цибулі. Потім всипаємо борошно і смажимо, помішуючи, дві-три хвилини. Тепер закладаємо томатну пасту, приправляємо цукровим піском, сіллю і витримуємо ще три хвилини, перемішуючи.
Вливаємо підігріту до кипіння воду, щоб вона повністю покрила м'ясо, гарненько перемішуємо, кидаємо лаврові листочки і тушкуємо під кришкою тридцять-сорок хвилин.
Гуляш зі свинини зі сметанною підливою в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини – 650 г; цибуля ріпчаста – 250 г; паста томатна 100 г; сметана – 125 г; мелена паприка – 15 г; лаврове листя – 2 шт.; часник – 1-2 зубчики; горошини запашного перцю – 4-5 шт.; борошно пшеничне – 60 г; рослинна олія – 50 мл; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; очищена вода або м'ясний бульйон. Приготування Свинину промиваємо проточною холодною водою, обсушуємо і нарізаємо брусочками або невеликими кубиками. Ємність мультиварки промазуємо рослинним маслом, перекладаємо в неї м'ясо і встановлюємо режим «Випічка» на сорок хвилин. Через двадцять хвилин закладаємо очищений і нарізаний півкільцями або кубиками ріпчасту цибулю і перемішуємо. Ще через десять хвилин всипаємо борошно пшеничне, мелену суміш перців і залишаємо до завершення процесу обсмажування.
Тепер додаємо томатну пасту, сметану, мелену паприку, нарізаний часник і вливаємо гарячий бульйон або воду, щоб повністю покрити м'ясо. Кидаємо горошини запашного перцю, лаврові листочки і ретельно перемішуємо. Мультиварку переводимо в режим «Гасіння» і готуємо півтори години.
Гуляш зі свинини і яловичини з підливкою з соєвим соусом
Інгредієнти: м'якоть свинини – 300 г; м'якоть яловичини – 300 г; цибуля ріпчаста – 250 г; паста томатна – 65 г; соєвий соус – 75 мл; м'ясний бульйон – 200 мл; лаврове листя – 2 шт.; борошно пшеничне – 30 г; рослинна олія – 50 мл; червоний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком. Приготування Яловичину промиваємо, просушуємо, нарізаємо невеликими скибочками
і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум'яності. Додаємо нарізану ріпчасту цибулю і смажимо ще сім хвилин. Всипаємо борошно, пасеруємо три хвилини, помішуючи, вливаємо половину бульйону і тушкуємо під кришкою тридцять хвилин.
Окремо підрум'янюємо на рослинному маслі нарізану кубиками або брусочками свинину, приправляємо спеціями, вливаємо соєвий соус і витримуємо на вогні ще хвилину. Тепер з'єднуємо свинину з яловичиною, вливаємо бульйон, що залишився, додаємо томатну пасту і за смаком сіль. Тушкуємо під кришкою сорок-п'ятдесят хвилин. За десять хвилин до завершення приготування додаємо нарізаний соломкою болгарський перець.