Суп-гуляш – неймовірно смачне і ситне угорську страву, сильно нагадує знайомий всім нам гуляш. Тільки склад цієї страви набагато багатшими, а смак неймовірно насичений і яскравий. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.
Угорський суп-гуляш
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 700 г; свіже сало – 100 г; картопля – 700 г; помідор – 300 г; перець солодкий – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; мелена паприка – 1 ст. ложка; кмин – 1 ч. ложка; вода – 2 л; спеції . Приготування Зараз ми розповімо вам, як приготувати суп-гуляш з яловичини. Отже, сало нарізаємо невеликими шматочками, а цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо. М'ясо обробляємо і рубаємо скибочками. Болгарський перець очищаємо від насіння і шаткуємо соломкою. Помідори подрібнюємо кубиками, а часник видавлюємо через прес. Картоплю чистимо і ріжемо кубиками. Кладемо В каструльку спочатку сало, вытапливаем весь жир, а шкварки виймаємо і викидаємо. Потім кидаємо цибулю пасеруємо його, приправляємо паприкою і кмином. Далі кладемо м'ясо, тушкуємо хвилин 7 подсаливая за смаком. Після цього наливаємо воду, накриваємо кришкою і варимо близько півтора годин. Після закінчення часу додаємо картоплю, доводимо до кипіння, кладемо перчик, помідори і часник. Зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо суп до м'якості овочів.
Суп-гуляш в мультиварці
Інгредієнти: свинина – 500 г; цибулина – 1 шт.; картопля – 3 шт.; перець солодкий – 2 шт.; помідор – 2 шт.; паста томатна – 1 ч. ложка; часник – 2 зубчики; бульйон – 1 л; олія рослинна; спеції. Для галушок:
яйце – 1 шт.; борошно; сіль. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими кубиками і пасеруємо на рослинній маслечко в мультиварці, вибравши програму «Випічка», до золотистого кольору.
Далі кидаємо цибулю, нашатковану півкільцями, і рубаний часник. Через кілька хвилин, коли овочі стануть напівпрозорими, приправляємо паприкою і вливаємо трохи води. Переводимо прилад в режим «Гасіння» і засікаємо ще 35 хвилин. Після цього кидаємо нарізану кубиками картоплю, перець і стиглі помідори. Підсолюємо за смаком, кладемо томатну пасту, заливаємо водою і готуємо в режимі «Гасіння» 40 хвилин. Суп-гуляш повинен вийти густим. Для приготування галушок змішуємо яйце з сіллю і додаємо трохи борошна, щоб вийшло круте тісто. Далі розгортаємо його ковбаскою і нарізаємо на частини, придавлюючи кожну пальцем. Додаємо їх за 15 хвилин до закінчення приготування. Перед подачею суп-гуляш зі свинини додаємо сметану і рубану зелень.
Суп-гуляш з курки
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; курка – 500 г; картопля – 7 шт.; помідор – 2 шт.; спеції; морква – 2 шт.; часник – 2 зубчики; перець солодкий – 1 шт.; спеції; олія рослинна; вода. Приготування У каструлі розігріваємо трохи рослинного масла й обсмажуємо в ньому подрібнений очищений цибулю і моркву до золотистого кольору. Потім опускаємо туди нарізане куряче м'ясо, солимо за смаком, злегка обсмажуємо і заливаємо водою. Через годину додаємо нарізаний кубиками картопля, помідори, часник, перець, спеції і варимо суп до повної готовності.