Вернуться назад Распечатать

Рагу з кабачків з куркою

Рагу з кабачків з куркою
Зараз саме час для приготування літніх страв зі свіжих овочів. Припустив їх у власному соку і доповнивши дієтичним м'ясом курки, отримаємо досить ситний обід або вечерю. Вам напевно сподобаються рецепти приготування одного з таких страв під назвою рагу . Овочевий основою сьогодні для нього буде кабачок, смак якого чудово поєднується абсолютно з усіма овочами.

Овочеве рагу з куркою і кабачками


Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 750 г;

  • філе курячої грудки – 550 г;

  • солодкий болгарський перець – 250 г;

  • помідори – 300 г;

  • морква – 200 г;

  • цибуля – 200 г;

  • сметана – 150 г;

  • сіль – за смаком;

  • мелений перець – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо, просушуємо, при необхідності очищаємо і нарізаємо кубиками або соломкою. З помідор попередньо знімаємо шкірку, зануривши їх перед цим на кілька секунд в окріп. Окремо обсмажуємо кожен з овочів на сковорідці з олією по п'ять хвилин, і складаємо в казанок або глибокий сотейник. Якщо є необхідність заощадити час, то можна поєднати цибулю з морквою, а солодкий перець з помідорами.
    Філе курячої грудки ріжемо брусочками, теж обсмажуємо до рум'яності, помішуючи, і відправляємо до овочів. Додаємо сметану, сіль і перець, перемішуємо і припускаємо на слабкому вогні під кришкою десять хвилин. Потім вимикаємо плиту і даємо постояти ще десять хвилин. Подаємо до столу, прикрасивши гілочками зелені.

    Рагу з кабачків і картоплі з куркою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 550 г;

  • молоді кабачки – 2-3 шт.;

  • картопля – 3-4 шт.;

  • великий солодкий болгарський перець – 3 шт.;

  • помідори – 4 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • вода – 100 мл;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • сіль – за смаком;

  • мелений перець – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Рагу з кабачків з куркою

    У чашу мультиварки вливаємо олію і обсмажуємо п'ятнадцять хвилин в режимі «Випічка» нарізане шматочками куряче філе і півкільцями цибулю.
    Промиті кабачки і картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо брусочками, а моркву і солодкий перець соломкою. Відправляємо все до курки з цибулею, доливаємо воду, перемикаємо на режим «Гасіння» і встановлюємо час на одну годину. Через п'ятнадцять хвилин після початку приготування відкриваємо кришку, додаємо очищені від шкірки і нарізані помідори, приправляємо сіллю, меленим перцем, спеціями і перемішуємо. Після звукового сигналу даємо рагу настоятися ще двадцять-тридцять хвилин, і можемо подавати до столу, приправивши нарубаною зеленню.