Зараз саме час для приготування літніх страв зі свіжих овочів. Припустив їх у власному соку і доповнивши дієтичним м'ясом курки, отримаємо досить ситний обід або вечерю. Вам напевно сподобаються рецепти приготування одного з таких страв під назвою рагу . Овочевий основою сьогодні для нього буде кабачок, смак якого чудово поєднується абсолютно з усіма овочами.
Овочеве рагу з куркою і кабачками
Інгредієнти: молодий кабачок – 750 г; філе курячої грудки – 550 г; солодкий болгарський перець – 250 г; помідори – 300 г; морква – 200 г; цибуля – 200 г; сметана – 150 г; сіль – за смаком; мелений перець – за смаком; свіжа зелень – за смаком; рослинне масло. Приготування Всі овочі промиваємо, просушуємо, при необхідності очищаємо і нарізаємо кубиками або соломкою. З помідор попередньо знімаємо шкірку, зануривши їх перед цим на кілька секунд в окріп. Окремо обсмажуємо кожен з овочів на сковорідці з олією по п'ять хвилин, і складаємо в казанок або глибокий сотейник. Якщо є необхідність заощадити час, то можна поєднати цибулю з морквою, а солодкий перець з помідорами.
Філе курячої грудки ріжемо брусочками, теж обсмажуємо до рум'яності, помішуючи, і відправляємо до овочів. Додаємо сметану, сіль і перець, перемішуємо і припускаємо на слабкому вогні під кришкою десять хвилин. Потім вимикаємо плиту і даємо постояти ще десять хвилин. Подаємо до столу, прикрасивши гілочками зелені.
Рагу з кабачків і картоплі з куркою в мультиварці
Інгредієнти: філе курячої грудки – 550 г; молоді кабачки – 2-3 шт.; картопля – 3-4 шт.; великий солодкий болгарський перець – 3 шт.; помідори – 4 шт.; морква – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; вода – 100 мл; рослинне масло – 75 мл; сіль – за смаком; мелений перець – за смаком; свіжа зелень – за смаком; спеції. Приготування У чашу мультиварки вливаємо олію і обсмажуємо п'ятнадцять хвилин в режимі «Випічка» нарізане шматочками куряче філе і півкільцями цибулю.
Промиті кабачки і картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо брусочками, а моркву і солодкий перець соломкою. Відправляємо все до курки з цибулею, доливаємо воду, перемикаємо на режим «Гасіння» і встановлюємо час на одну годину. Через п'ятнадцять хвилин після початку приготування відкриваємо кришку, додаємо очищені від шкірки і нарізані помідори, приправляємо сіллю, меленим перцем, спеціями і перемішуємо. Після звукового сигналу даємо рагу настоятися ще двадцять-тридцять хвилин, і можемо подавати до столу, приправивши нарубаною зеленню.