Для любителів найніжнішого і соковитого м'яса ми розповімо сьогодні, як швидко і смачно приготувати гуляш із баранини з підливою. При правильній обробці це м'ясо виходить чудовий на смак і просто тане в роті.
Гуляш із баранини з підливою
Інгредієнти: м'якоть баранини – 900 г; шпик – 100 г; цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.; часник – 3 зубчики; бульйон м'ясний – 200 мл; сухе червоне вино – 200 мл; паста томатна – 75 г; кориця – щіпка; борошно – 60 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування М'якоть баранини промиваємо, гарненько обсушуємо за допомогою паперових рушників або серветок і нарізаємо дрібними скибочками. Шпик і очищений ріпчасту цибулю і часник подрібнюємо дрібними кубиками.
У глибоку сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо в ньому спочатку шпик, потім додаємо цибулю і часник і смажимо до підрум'янення. Тепер закладаємо шматочки м'яса, приправляємо сіллю, перцем і обсмажуємо, помішуючи. Коли м'ясо придбає гарний рум'яний колір, всипаємо борошно, ще трохи обсмажуємо і вливаємо бульйон. Протушиваем сорок хвилин, вливаємо сухе червоне вино, додаємо томатну пасту, корицю, і при необхідності сіль. Даємо знову закипіти, і залишаємо на слабенькому вогні ще тридцять хвилин. Якщо підлива в гуляш вийшла для вас жидковатая, то для досягнення бажаної консистенції потримайте страву на вогні з відкритою кришкою, додавши трохи вогонь.
Подаємо гуляш з відварною картоплею, приправивши порізаної свіжої зеленню.
Гуляш із баранини в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть баранини – 750 г; помідори – 2 шт.; перець болгарський солодкий – 1 шт.; перець чилі – 05 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; цибуля-порей – 1 шт.; рослинне масло – 75 мл; борошно – 50 р; вода очищена – 450 мл; паста томатна – 55 г; лаврове листя – 3 шт.; паприка солодка мелена – 12 м; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень кропу – 1 пучок; свіжа зелень петрушки – 1 пучок. Приготування Наливаємо в чашу мультиварки рослинна рафінована олія і підрум'янюємо подрібнену ріпчасту цибулю і цибулю-порей,
встановивши режим «Випічка» або «Смаження». Тепер додаємо нарізаний болгарський перець і перець чилі, попередньо очищений від насіння і хвостиків. Туди ж відправляємо нарізані помідори, дрібно нарізаний часник, паприку і томатну пасту і припускаємо п'ять хвилин. Потім перекладаємо овочі в миску.
Баранину промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо в чашу мультиварки до підрум'янення. Всипаємо борошно і смажимо, помішуючи, ще півтори хвилини. Тепер повертаємо овочі до м'яса, вливаємо воду, солимо, перчимо і готуємо гуляш із баранини три години в режимі «Гасіння». За тридцять хвилин до закінчення приготування додаємо порізану зелень і лаврові листочки.