Яловича печінка є лідером по корисним властивостям серед усіх субпродуктів. До того ж страви з неї виходять бюджетні, а при правильному приготуванні ще й дуже смачні.
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати смачний гуляш з яловичої печінки.
Рецепт гуляшу з яловичої печінки
Інгредієнти: яловича печінка – 750 г; цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.; морква – 1 шт.; солодкий болгарський перець – 1 шт.; молоко – 150 мл; майонез – 50 г; очищена вода – 175 мл; томатна паста – 45 г; часник – 2 зубчики; рослинне масло – 75 мл; борошно – 100 г; мелений чорний перець – за смаком; чебрець – 12 м; сіль – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування Яловичу печінку промиваємо, нарізаємо невеликими скибочками і замочуємо в молоці на сорок хвилин для видалення гіркоти.
У глибокій сковорідці або сотейнику обсмажуємо на рослинному маслі нарізану півкільцями цибулю до підрум'янення, потім закладаємо обкачані в борошні шматочки печінки і смажимо ще п'ять хвилин. Тепер кидаємо нарізану соломкою моркву і солодкий перець, вливаємо воду і тушкуємо десять хвилин.
Після закінчення часу додаємо майонез, томатну пасту, дрібно нарізаний часник, сіль, перець, чебрець і готуємо, прикривши кришкою, ще п'ятнадцять хвилин.
Готовий гуляш подаємо з відварною картоплею або кашею, приправивши свіжою зеленню.
Гуляш з яловичої печінки зі сметаною в мультиварці
Інгредієнти: яловича печінка – 900 г; цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.; свіжі помідори – 2 шт.; вода очищена – 450 мл; сметана – 75 г; рослинне масло – 75 мл; борошно – 60 г; мелений чорний перець – за смаком; лаврові листочки – за смаком; сіль – за смаком; спеції – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування Печінка моєму, позбавляє від плівки, судин і ріжемо невеликими скибочками, а цибулю півкільцями. У чашу мультиварки додаємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому шматочки печінки і півкільця цибулі п'ятнадцять хвилин, встановивши режим «Випічка» або «Смаження». Потім всипаємо борошно, перемішуємо і смажимо ще п'ять-сім хвилин. Помідори нарізаємо невеликими кубиками, кидаємо до печінки і смажимо ще сім хвилин. Вливаємо підігріту до кипіння воду, додаємо сметану, приправляємо сіллю, перцем і спеціями і виставляємо режим «Гасіння» на одну годину. За десять хвилин до завершення приготування додаємо лаврові листочки і свіжу подрібнену зелень.
Готовий смачний гуляш з яловичої печінки подаємо з відварною картоплею, макаронами або кашею.