Навіть дешевий і жорсткий шматок м'яса можна перетворити в ніжний апетитний обід, доповнивши його базовим овочевим асортиментом і підливою. Готовий гуляш, через годину-інший гасіння на мінімальному вогні, виходить ніжним, распадающимся на волокна і підходить для подачі з будь-яким гарніром.
Гуляш курячий з підливою
Інгредієнти: оливкова олія - 35 мл; курятина - 480 м; баклажан - 340 г; жменя томатів черрі; печериці - 165 г; часникові зубки - 2 шт.; мелений каррі - 1 ст. ложка; курячий бульйон - 240 мл; сметана - 240 мл; вершкове масло - 45 г; відварений нут - 340 г; зелень петрушки, м'яти, кінзи. Приготування Перед тим, як зробити гуляш з яловичини з підливою, розділіть куру на шматки, підрум'яньте її на половині розігрітого в жаровні олії. Наріжте баклажани кубиками і також припустіть на рослинному маслі. Коли останні підрум'яняться, покладіть до них половинки томатів, гриби і часник. До овочевої засмажки додайте шматки кури, прянощі і відварений нут. З бульйону і сметани зробіть основу для підливи і залийте отриманим розчином складові гуляшу. Накрийте жаровню і тушкуйте куру з овочами близько півгодини. В кінці додайте до птиці щедру порцію асорті із зелені і шматочок вершкового масла.
Гуляш з курячої печінки з підливою
Інгредієнти: куряча печінка - 540 г; ріпчаста цибуля - 350 г; картопля - 380 г; морква - 280 м; печериці - 350 г; томатна паста - 65 г; вустерський соус - 35 мл; суміш спецій для курки - 1 ч. ложка. Приготування Нарізавши ріпчасту цибулю з морквою, спасеруйте овочі разом. Як тільки цибуля почне схоплюватися рум'янцем, додайте до нього шматочки печериць і дочекайтеся моменту, коли гриби віддадуть всю вологу. До засмажки покладіть кубики картоплі. Окремо обсмажте шматочки курячої печінки. З'єднайте печінка з овочами і залийте 3 склянками води з томатною пастою. Додайте в блюдо вустер, суміш спецій і залиште гуляш з підливою чекати близько півгодини.
Як робити гуляш з м'яса з підливою?
Інгредієнти: м'якоть свинини - 16 кг; гострий перець чилі - за смаком; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; гвоздика - 3-4 бутона; мелений кумін, куркума - по 1 ч. ложці; часникові зубки - 4-5 шт.; фіолетовий цибуля - 75 г; рослинна олія - 25 р. Приготування Кубики свинячий м'якоті обваляйте в суміші спецій, підрум'яньте в жаровні з часником і цибулею, а потім залийте 130 мл води і залиште нудитися на слабкому вогні близько 50-55 хвилин. При необхідності можна підливати додаткові порції рідини. Смачний гуляш зі свинини з підливою краще всього підходить до гарніром з рису або картоплі.