Вернуться назад Распечатать

Гуляш з підливою

Гуляш з підливою
Навіть дешевий і жорсткий шматок м'яса можна перетворити в ніжний апетитний обід, доповнивши його базовим овочевим асортиментом і підливою. Готовий гуляш, через годину-інший гасіння на мінімальному вогні, виходить ніжним, распадающимся на волокна і підходить для подачі з будь-яким гарніром.

Гуляш курячий з підливою


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 35 мл;

  • курятина - 480 м;

  • баклажан - 340 г;

  • жменя томатів черрі;

  • печериці - 165 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • мелений каррі - 1 ст. ложка;

  • курячий бульйон - 240 мл;

  • сметана - 240 мл;

  • вершкове масло - 45 г;

  • відварений нут - 340 г;

  • зелень петрушки, м'яти, кінзи.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити гуляш з яловичини з підливою, розділіть куру на шматки, підрум'яньте її на половині розігрітого в жаровні олії. Наріжте баклажани кубиками і також припустіть на рослинному маслі. Коли останні підрум'яняться, покладіть до них половинки томатів, гриби і часник. До овочевої засмажки додайте шматки кури, прянощі і відварений нут. З бульйону і сметани зробіть основу для підливи і залийте отриманим розчином складові гуляшу. Накрийте жаровню і тушкуйте куру з овочами близько півгодини. В кінці додайте до птиці щедру порцію асорті із зелені і шматочок вершкового масла.

    Гуляш з курячої печінки з підливою


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 540 г;

  • ріпчаста цибуля - 350 г;

  • картопля - 380 г;

  • морква - 280 м;

  • печериці - 350 г;

  • томатна паста - 65 г;

  • вустерський соус - 35 мл;

  • суміш спецій для курки - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Нарізавши ріпчасту цибулю з морквою, спасеруйте овочі разом. Як тільки цибуля почне схоплюватися рум'янцем, додайте до нього шматочки печериць і дочекайтеся моменту, коли гриби віддадуть всю вологу. До засмажки покладіть кубики картоплі. Окремо обсмажте шматочки курячої печінки. З'єднайте печінка з овочами і залийте 3 склянками води з томатною пастою. Додайте в блюдо вустер, суміш спецій і залиште гуляш з підливою чекати близько півгодини.

    Як робити гуляш з м'яса з підливою?


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 16 кг;

  • гострий перець чилі - за смаком;
  • Гуляш з підливою

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;

  • гвоздика - 3-4 бутона;

  • мелений кумін, куркума - по 1 ч. ложці;

  • часникові зубки - 4-5 шт.;

  • фіолетовий цибуля - 75 г;

  • рослинна олія - 25 р.


  • Приготування
    Кубики свинячий м'якоті обваляйте в суміші спецій, підрум'яньте в жаровні з часником і цибулею, а потім залийте 130 мл води і залиште нудитися на слабкому вогні близько 50-55 хвилин. При необхідності можна підливати додаткові порції рідини. Смачний гуляш зі свинини з підливою краще всього підходить до гарніром з рису або картоплі.