Лаваш , піта, чапаті, як би не називали пшеничні коржі по всьому світу, а вони залишаються все тими ж пшеничними коржами, які зручно використовувати в якості оболонки для рулетів практично з будь-яких інгредієнтів. У цьому матеріалі ми зібрали рецепти приготування рулетів з лаваша з різними начинками: овочами, курятиною і рибою.
Рулет з лаваша з рибою в духовці
Інгредієнти: заморожений горошок - 45 г; тертий сир - 60 г; кукурудза заморожена - 45 г; консервована сьомга або горбуша - 180 г; майонез - 25 г; морква - 45 г; листи лаваша. Приготування Поки духова шафа розігрівається до температури в 165 градусів, займіться овочами. Доведіть до кипіння трохи води, киньте в неї горошок, кукурудзу і терту моркву, а потім бланшируйте їх близько 3 хвилин. Овочі відкиньте на друшляк, дайте стекти всій зайвій воді, а потім змішайте їх з консервованою рибою, сиром і майонезом. Наріжте лаваш на квадрати, кожен змастіть рибною начинкою і скрутіть. Запікайте рулети 10-12 хвилин, а потім подавайте з гострим або будь-яким іншим соусом за бажанням.
Рулет з лаваша з куркою і грибами
Інгредієнти: курячі стегна - 750 г; оливкова олія - 25 мл; сушений орегано - 1 ч. ложка; часниковий зубок - 1 шт.; сік 1/2 лимона; печериці - 230 г; пучок листя салату; фіолетовий цибулю - 45 г; мариновані корнішони - 8-10 шт.; майонез - 55 г; сир фета - 65 г; зернова гірчиця - 10 р. Приготування З курки зніміть шкіру, полийте м'ясо оливковою олією, посипте сушеним орегано, розтертим в пасту часниковим зубком та морською сіллю. Збризніть м'ясо соком половинки лимона і обсмажте на грилі до повної готовності. Розділіть м'ясо на шматочки.
Печериці також розріжте на товсті пластини, покладіть на гриль і дайте випустити всю вологу. Підготуйте салатні листя, наріжте цибулю кільцями, а корнішони – соломкою.
Змастіть шматочки лаваша сумішшю майонезу і зернової гірчиці, розкладіть салат, зверху – куру, а за нею гриби і овочі. Скрутіть в рулет і приступайте до трапези.
Овочевий рулет з лаваша
Інгредієнти: вершковий сир - 165 г; майонез - 170 мл; сушений кріп - 1 ч. ложка; листи лаваша; тертий сир - 75 г; жменю суцвіть брокколі і цвітної капусти; морква - 70 г; огірок - 90 г; томати - 90 г; солодкий перець - 65 г; пір'я зеленої цибулі - 3 шт. Приготування Перед тим, як приготувати рулет з лаваша, дрібно наріжте брокколі і цвітну капусту. Моркву натріть, а огірок, цибулю і помідори наріжте тонкими кільцями. Змішайте овочі разом.
Змастіть лаваш соусом з майонезу, кропу і вершкового сиру, посипте все твердим сиром і накрийте подушкою з овочів і цибулі. Поверніть лист лаваша рулетом.