Якщо необхідно приготувати швидку і ситну закуску на свято, взяти зручний перекус в дорогу або на роботу, або просто приготувати сніданок на швидку руку – рулет з лаваша прийде на допомогу. Проста пшеничний коржик прекрасно утримує начинку і соус, легко згортається і тримає форму. У рецептах нижче ми віддамо данину цього простого продукту, приготувавши рулети з лаваша.
Рецепт рулету з лаваша з червоною рибою і беконом
Інгредієнти: філе сьомги - 480 м; фіолетовий цибуля - 25 г; перець халапеньо - 1 ст. ложка; часниковий зубок - 1 шт.; стиглий авокадо - 1 шт.; бекон - 4 смужки; сік лайма - 15 мл; зелень кінзи - 1 ст. ложка; лаваш. Приготування Рибне філе збризніть маслом, посипте пучкою морської солі і відправте запікати 18-20 хвилин при 180 градусах. Остиглу сьомгу відокремити від шкіри і розберіть на великі шматочки.
Подрібніть халапеньо, додайте часниковий зубок і розітріть все в пасту з сіллю. Пряну пасту змішайте з розтертим в пюре авокадо, кінзою, цибулею і лаймовим соком. Отриманий соус гуакамоле, нанесіть на всю поверхню лавашного листа, зверху викладіть скибочки риби і хрусткі смужки обсмаженого бекону. Залишається лише згорнути лаваш і можна починати дегустацію.
Рулет з лаваша з консервованої горбушею
Інгредієнти: лист лаваша; козячий сир - 75 г; каперси - 7-10 шт.; жменя томатів черрі; зелень рукколи і салату - на смак; консервована горбуша - 55 р. Приготування Спершу підготуйте всі використовувані інгредієнти: сполосніть салат і рукколу, помідори, виходячи з їх розмірів, наріжте половинками або четвертинками. Каперси також, зовсім злегка подрібніть і змішайте з козячим сиром. Якщо останній продукт не доводиться вам до смаку, то замінити його можна простим вершковим, сирним або навіть звичайним плавленим сиром. Змастіть сирною сумішшю поверхню лавашного листа, покрийте її салатом і руколою, зверху розкладіть скибочки томатів і консервованої риби. Рулет з лаваша з сьомгою та сиром залишається лише згорнути і можна пробувати.
Рулет з лаваша з червоною рибою і салатом з капусти
Інгредієнти: копчена сьомга - 320 г; фіолетова капуста - 75 г; фіолетовий цибулю - 45 г; стебло селери - 1 шт.; морква - 50 г; копчена паприка - 5 г; майонез - 45 г; листи лаваша. Приготування Нашаткувати капусту, змішайте її з іншими овочами: тертою морквою, тонкими цибульними кільцями і селерою. Майонез з'єднайте з копченої паприкою і заправте отриманим соусом салат. Розподіліть салат між лавашными листами, зверху викладіть скибочки сьомги і поверніть коржі в тугі рулети.
Рулет з лаваша сирного сиру і сьомги
Інгредієнти: сирний сир - 55 г; солодка гірчиця - 5 г; часниковий зубок - 1 шт.; зелень кропу - 1 ст. ложка; авокадо - 2 шт.; сьомга солона - 65 г; томат - 35 г; солодкий перець - 35 р. Приготування З кисломолочного сиру, солодкої гірчиці, кропу і розтертого в пасту часнику зробіть однорідну масу для змазування поверхні листа лаваша. Поверх шару сирного сиру в один ряд шарами викладіть нарізані овочі і скибочки сьомги. Поверніть лаваш в рулет і розрізати на порційні шматочки.
Рулет з лаваша з сьомгою і огірком
Інгредієнти: лаваш - 1 шт.; вершковий сир - 45 г; цедра 1 лимона; зелень кропу - 5 г; жменя бобових паростків; огірок (великий) - 1 шт.; слабосолона сьомга - 125 р. Приготування Змішайте вершковий сир з цитрусовою цедрою, зеленню і свіжомеленим перцем. Змастіть сиром лист лаваша, зверху додайте жменю паростків і нарізаний соломкою огірок. Довершенням страви стануть скибочки червоної риби, після чого лаваш можна згорнути в рулет.