Літо в самому розпалі і радує своєю різноманітністю фруктів і овочів. Фаршировані помідори плавленим сиром і часником – це один з літніх рецептів з надзвичайно ніжним і соковитим смаком. Приготувати таку страву просто і досить швидко. Це прекрасна закуска, яка може стати доповненням до основних страв.
Як фарширувати помідори сиром?
Інгредієнти: помідор середній і правильної (круглої форми – 4 шт; твердий голландський сир - 150-200 г; сметана середньої жирності - 100 г; часник - 2-3 зубчики; свіжа подрібнена петрушка; лимонний сік - 40-50 г; сіль; духмяний перець чорний мелений. Приготування Спочатку моєму помідори і обережно, не пошкодивши їх форму, зрізаємо верхню частину і вирізаємо серцевину. Надалі верхню відрізану частину можна використовувати як кришечку, в оформленні страви. Для приготування заправки необхідно потерти на тертці сир, часник видавити через землянку, а також дрібно порізати петрушку. Все це змішати зі сметаною і невеликою кількістю лимонного соку. Додати за смаком сіль і чорний перець. Цією начинкою наповнити підготовлені помідори, красиво розкласти на тарілочці. Блюдо готове. Охолодити його в холодильнику або прохолодному місці і подати до столу, прикрасивши зеленню.
Крім смакових якостей страви, йому можна надати естетичну родзинку. І все це ми зможемо зробити, приготувавши фаршировані помідори з плавленим сиром у вигляді кольорів тюльпанів. Це приємно здивує і порадує всіх присутніх за столом.
Помідори, фаршировані сиром і часником «Тюльпан»
Інгредієнти: помідор довгастої форми - 9-12 шт; яйце куряче - 2-3 шт; сир плавлений «Дружба» - 100 г; часник - 2-3 зубчики; майонез ; зелену цибулю (перо). Приготування Яйця варимо круто, охолоджуємо і натираємо їх на тертці. Тиснемо часник через часникодавку. Тремо на тертці сир. Змішуємо терті яйця, голландський сир, пару зубчиків часнику і майонез до однорідної маси. Далі готуємо помідори. Розрізаємо їх обережно уздовж, але не до кінця і звільняємо від серцевини, намагаючись не пошкодити. Потім акуратно наповнюємо помідори отриманою сумішшю з яєць, сиру і майонезу. На тарілку викладаємо віялом зелену цибулю, а зверху обережно кладемо помідори у вигляді тюльпана. Гарний і смачний шедевр кулінарії готовий. Подаємо фаршировані помідори на стіл охолодженими.