Гострий, кисло-солодка морква по-корейськи вже давно стала звичною частиною нашого повсякденного меню. Крім приголомшливих салатів і закусок, з додаванням цього нехитрого східного інгредієнта можна готувати і рулети в лаваші, які потім зручно брати з собою на роботу, навчання або в подорож. Кілька рецептів здорового і смачного перекусу ми розповімо в цьому матеріалі.
Начинка з корейською морквою і куркою для рулету з лаваша
Курятина – один з найбільш універсальних продуктів, який доступний більшості і не потребує особливих хитрувань в приготуванні, щоб вийти смачним. Ще один доказ цьому – простий рулет з лаваша з корейською морквою і копченою курячою грудкою.
Інгредієнти: пара листів лаваша; соус песто - 45 мл; копчена куряча грудка - 190 г; морква по-корейськи - 75 г; огірок - 70 г; салат латук - 50 р. Приготування Копчену курятину наріжте соломкою або розберіть на великі волокна. Огірок натріть на середній тертці, а салат розберіть, сполосніть, обсушіть і нарвете руками. Змастіть поверхню лавашного листа соусом песто, на один з країв в ряд викладіть листя латуку, поверх нього моркву, огірок і курятину. Підверніть корж знизу так, щоб закрити частину начинки, а потім поверніть лаваш в рулет.
Рулет з лаваша з куркою і морквою
Ще одна варіація рулету з куркою в основі припускає використання фаршу з птиці. Останній можна приготувати самостійно з курячого філе, якщо ваше завдання зробити дієтичний рулет, а можна купити у вигляді натуральної ковбаси з вкрапленнями жирку.
Інгредієнти: морква по-корейськи - 260 г; солодкий цибуля - 40 г; салатні листя - 220 г; яблуко - 65 г; курячий фарш - 580 г; листи лаваша; зелень кропу - 2 ст. ложки; йогурт - 70 мл; часниковий зубок. Приготування Розітріть в пасту часниковий зубок із зеленню і сіллю. Додайте пасту в йогурт.
Спасеруйте курячий фарш, поки він не приготується повністю, і дайте йому охолонути. Змастіть лавашный лист йогуртовим соусом, викладіть на нього листя салату, морква, тонкі скибочки солодкого лука і яблука, а потім і обсмажений фарш. Поверніть корж в рулет перед подачею.
Рулет з лаваша з морквою і часником
Інгредієнти: листи лаваша; печериці - 480 м; морква по-корейськи - 130 г; цибуля ріпчаста - 90 г; зелень петрушки - 2 ст. ложки; майонез - 55 г; жменя зелені шпинату; часникові зубки - 2 шт. Приготування Спасеруйте ріпчасту цибулю разом з грибами, поки з останніх не випарується вся рідина. Додайте трохи зелені і один часниковий зубок в грибну начинку. Другий часниковий зубок змішайте з майонезом. Змастіть соусом листи лаваша, покладіть жменю шпинатній зелені, моркву і грибну засмажку. Поверніть коржі в рулет і сервіруйте.
Рулет з лаваша з морквою і сиром
Вегетаріанських версій лавашных рулетів також не злічити, один з найбільш популярних варіантів представлений перед вами нижче. Сирний рулет з гострою корейською морквою і асорті з свіжих овочів також підійде для тих, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти: очищені насіння соняшнику - 25 г; морква по-корейськи - 130 г; фіолетовий цибуля - 30 р; солодкий перець - 45 г; жменя листя шпинату; сирний сир - 90 г; йогурт - 25 г; солодка гірчиця - 10 г; цедра половинки лимона; листи лаваша. Приготування Приготуйте легкий соус для змащування лаваша на основі кисломолочного сиру, йогурту, гірчиці і лимонної цедри. Підсолити сирну масу і змастіть нею всю поверхню лавашного листа. На один з країв коржі покладіть жменю шпинатных листя, зверху доповніть їх морквою, тонкими півкільцями цибулі і солодкого перцю, а потім посипте насінням. Поверніть лаваш рулетом і відразу ж подавайте.