Вернуться назад Распечатать

Рулети з кабачків з куркою

Рулети з кабачків з куркою
Ми не будемо повторюватися і розповідати про всі переваги овоча під назвою кабачок. І про дієтичних і живильних властивостях курки ви теж напевно обізнані. А ось багато чудові страви, які можна приготувати, використовуючи ці два компоненти, так і залишаються вами не випробувані. Ми беремося частково виправити ситуацію і розповімо сьогодні, як приготувати одну з таких страв. Першість серед інших займають рулети з кабачків і філе курки, запечені в духовці. Їх приготування не вимагає особливих зусиль і не займе багато часу, а результат перевершить всі очікування. Неодмінно приготуйте такі рулетики і ви будете просто в захваті від чудового смаку.

Рецепт рулетів з кабачків з куркою в духовці


Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 2 шт.;

  • філе курячої грудки – 650 г;

  • часник – 2-3 зубки;

  • твердий пікантний сир – 120 г;

  • сіль – за смаком;

  • мелений перець – за смаком;

  • мелена паприка – за смаком;

  • томатний соус чи кетчуп – за смаком;

  • салатні листя і гілочки свіжої зелені;

  • будь-яке рослинне масло.


  • Приготування
    Промите і просушену філе курячої грудки нарізаємо тонкими смужками, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молотком. Потім приправляємо сіллю, свіжомеленим перцем, пропущеним через прес часником, складаємо в миску і даємо промаринуватися протягом тридцяти-сорока хвилин.
    Ретельно промиваємо молоді кабачки, обсушуємо паперовим рушником або серветками і нарізаємо на пластини товщиною приблизно три-п'ять міліметрів. Промазуємо їх з усіх боків рослинним маслом, приправляємо сіллю, меленим перцем і викладаємо на змащене деко. Витримуємо їх в нагрітій до 180 градусів духовці сім-десять хвилин. За цей час кабачки трохи підрум'яняться, стануть м'якими і податливими для скручування.
    Рулети з кабачків з куркою

    Тепер на кожну пластину кабачка поміщаємо один відбитий і промаринований шматочок курячого філе, зверху приправляємо меленою паприкою, томатним соусом або кетчупом і присипаємо пропущеним через тертці твердим сиром.
    Формуємо рулетики і скріплюємо їх, нанизавши кожен на зубочистку, чи по три-чотири штуки відразу на одну дерев'яну шпажку для шашличків. Викладаємо їх на змащене маслом деко і готуємо в духовій шафі, нагрітій до 180 градусів протягом тридцяти хвилин.
    Готові рулети з кабачків з куркою подаємо на блюді, прикрашеному салатними листям і гілочками зелені.