Рулет з лаваша – оригінальна і досить легка закуска, яка прикрасить будь-яке свято чи внесе різноманітність в повсякденне меню. Блюдо виходить неймовірно соковитим, смачним і ситним. Переконайтеся в цьому самі, приготувавши рулетики з лаваша з різними начинками за нашими рецептами.
Рулет з лаваша з грибами
Інгредієнти: вірменський лаваш – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; майонез – 4 ст. ложки; сир – 100 г; свіжі печериці – 300 г; спеції; яйце – 3 шт.; кріп свіжий. Приготування Пропонуємо вам ще один варіант, як зробити рулет з лаваша. Цибулину очистити, рубаємо півкільцями і пасеруємо на олії. Печериці обробляємо, дрібненько ріжемо ножем і кидаємо до репчатому луку. Обсмажуємо овочі до повної готовності, а потім підсолюємо за смаком. Сир натираємо на середній тертці, а яйця заздалегідь відварюємо круто, охолоджуємо, очищаємо і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Кріп обполіскуємо і обсушуємо, а потім дрібно рубаємо. Лаваш промазуємо тонким шаром майонезу, на середину викладаємо смужками начинку – гриби, яєчні жовтки і білки. Далі накриваємо все правою частиною лавашу, змащуємо ще раз майонезом і розподіляємо сир. Посипаємо зверху кропом, накриваємо лівою частиною лаваша і загортаємо все в щільний рулет. Тепер прибираємо його для просочування в холодильник.
Рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти: червона ікра – 100 г; вірменський лаваш– 1 шт.; крабові палички – 150 г; майонез – 2 ст. ложки; огірок – 1 шт.; плавлений сир – 100 г; свіжа петрушка; яйце – 1 шт. Приготування Беремо аркуш лаваш, розстеляємо його на робочу поверхню і промазуємо рівномірно майонезом. Плавлений сирок трохи подмораживаем, а потім очищаємо, натираємо на тертці і розподіляємо рівним шаром. Крабові палички шаткуємо тоненькими скибочками, а свіжий огірок подрібнюємо на терочке і викладаємо всі поверх сиру. Далі посипаємо рубаною петрушкою і яйцями, заздалегідь звареними і натертими на тертці. Тепер розподіляємо довільно червону ікру і щільно звертаємо лаваш рулетом, злегка придавлюючи. Готову страву прибираємо в холодильник на кілька годин. Після цього нарізаємо його порційними шматочками і викладаємо на блюдо, прикрашене зеленими салатними листям.
Рулет з лаваша з рибою
Інгредієнти: тонкий лаваш – 3 шт.; сирок плавлений – 250 г; слабосолона сьомга – 200 г; лук свіжий зелений – 1 пучок; лимон – 05 шт.; кріп свіжий – 1 пучок. Приготування Зелена цибуля і кріп обполіскуємо і дрібненько ріжемо ножем. Потім додаємо плавлений сирок і гарненько все перемішуємо. З половинки лимона вичавлюємо в сир з зеленню сік і розтираємо. Розстилаємо лист лавашу на столі, промазуємо тонким шаром отриманою сумішшю і розподіляємо червону рибу, нарізану скибочками. Закручуємо лаваш, загортаємо його в фольгу і відправляємо в холодильник для просочення. Така закуска чудово прикрасить не тільки святковий стіл, але чудово підійде для ситного сніданку або швидкого перекусу.
Рецепт рулету з лаваша з курячою печінкою
Інгредієнти: кукурудза консервована – 50 г; куряча печінка – 400 г; нежирний майонез – 15 ст. ложки; часник – 3 зубчики; тонкий лаваш – 1 шт.; спеції. Приготування Курячу печінку спочатку обсмажуємо хвилин 30 на сковороді в рослинному маслечко. Потім підсолюємо за смаком, остуджуємо і нарізаємо кубиками. Лаваш промазуємо рівномірно майонезом, видавлюємо часник, викладаємо консервовану кукурудзу і розподіляємо курячу печінку. Закручуємо лаваш щільною ковбаскою, а потім нарізаємо невеликими шматочками і подаємо.