Вернуться назад Распечатать

Рулет з лаваша з куркою

Рулет з лаваша з куркою
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати оригінальне блюдо – рулет з лаваша з куркою. Воно стане не тільки справжнім шедевром вашого столу, але і неодмінно сподобається всім присутнім.

Рулет з лаваша з куркою


Інгредієнти:

  • філе куряче – 1 шт.;

  • перець червоний болгарський – 1 шт.;

  • листя салату – 100 г;

  • вірменський тонкий лаваш – 1 шт.;

  • кріп свіжий – 50 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • майонез – 250 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Філе промиваємо і відварюємо, підсолюємо воду за смаком. Болгарський перець обробляємо і дрібно шаткуємо. Зелень обполіскуємо і рубаємо ножем. Відварне м'ясо подрібнюємо за допомогою блендера, перекладаємо в миску і додаємо кріп з перцем. Заправляємо все майонезом, трохи солимо і перемішуємо. Лаваш розстилаємо на чистому столі, накриваємо зверху листям салату і розподіляємо начинку. Загортаємо лаваш, нарізаємо шматочками і подаємо.

    Рулет з лаваша з куркою в духовці


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;

  • цибулина – 3 шт.;

  • яйце – 2 шт.;

  • лаваш вірменський – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • майонез – 4 ст. ложки;

  • часник.


  • Приготування
    Моркву і цибулину обробляємо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на маслечко до м'якого стану. Філе перекручуємо на м'ясорубці, додаємо обжарку і знову подрібнюємо. Видавлюємо в фарш очищений часник, підсолюємо до смаку, заправляємо майонезом і поділяємо масу навпіл. Лаваш змащуємо рівномірно приготовленою сумішшю, посипаємо тертим яйцем і накриваємо зверху другим лавашем. Його теж промазуємо м'ясною начинкою, посипаємо яйцем і звертаємо повненьким рулетом. Зверху обмазуємо гарненько майонезом і запікаємо в духовці 40 хвилин.

    Рулет з лаваша з копченою куркою


    Інгредієнти:

  • куряча копчена грудка – 05 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • сир моцарелла – 100 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • лаваш вірменський– 1 шт.;

  • майонез;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    З помідорів акуратно знімаємо шкірку, обшпаривши їх окропом. Потім м'якоть нарізаємо маленькими шматочками. Курячу грудку шаткуємо кубиками, а часник чистимо, видавлюємо через прес і змішати з майонезом. Сир тремо на маленькій тертці. Вірменський лаваш розстилаємо рівно на столі, промазуємо майонезом, зверху укладаємо помідори, курку, посипаємо сиром і рубаною зеленню. Поливаємо трохи майонезом і загортаємо все рулетом. Прибираємо страву на півгодини в холодильник, а перед подачею на стіл нарізаємо рулетик з лаваша з куркою і сиром невеликими скибочками.

    Рулет з лаваша з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий вірменський – 1 шт.;

  • свіжі печериці – 300 г;

  • вершковий сир – 200 г;

  • куряче свіже філе – 300 г;

  • спеції;

  • кріп свіжий;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • каперси – 1 ст. ложка;

  • цибулина – 1 шт.


  • Приготування
    У підсоленій воді відварюємо куряче м'ясо до готовності. Потім його остуджуємо і подрібнюємо на волокна. Свіжі печериці обробляємо, промиваємо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Ріпчасту
    Рулет з лаваша з куркою
    цибулю шаткуємо півкільцями, кидаємо до грибів і пасеруємо до м'якості овочів. Далі перекладаємо вміст сковороди в тарілку і залишаємо остигати. Зелень обполіскуємо, дрібно рубаємо, а каперси розрізаємо навпіл. Тепер беремо аркуш лаваша, розкладаємо його на столі і змащуємо рівномірно вершковим сиром. Далі викладаємо волокна курячого м'яса, а потім розподіляємо смажені грибочки з цибулею. Рясно посипаємо все рубаною зеленню і каперсами. Після цього туго звертаємо лаваш рулетом, загортаємо його в плівочку і прибираємо на деякий час в холодильник. По закінченні часу знімаємо плівку, рулет нарізаємо шматочками і подаємо.