Страви з використанням лаваша – це не тільки просто і швидко, це ще й дуже смачно. Є маса варіантів їх приготування. Нижче поділимося рецептами рулету з лаваша з крабовими паличками.
Рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти: листи лаваша – 2 шт.; варені яйця – 3 шт.; палички крабові – 240 г; сир сирний – 220 г; майонез 67% жирності – 30 г; зелень кропу – 40 р. Приготування Листи лаваша ріжемо навпіл. На одну частину наносимо сирний сир і кріп. Укладаємо другу частину аркуша і знову промазуємо сиром і зверху розміщуємо нарізані крабові палички. Укладаємо поверх третю частину лаваша, промазуємо знову посипаємо сиром і яйцями, тертим на тертці. І нарешті, накриваємо останнім шматком лаваша, який змащуємо майонезом і притрушиваем подрібненим кропом. Формуємо рулет і прибираємо його просякати, або на балкон, якщо справа відбувається взимку, або ж в холодильник. А після цього вже ріжемо його і подаємо до столу.
Приготування рулету з лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти: тонкий лаваш – 3 шт.; часник – 4 зубчики; яйця – 3 шт.; сир – 240 г; майонез – 110 г; палички крабові – 230 г; зелень кропу – 70 р. Приготування Подрібнюємо сир на маленькій тертці, додаємо подрібнений часник і добре перемішуємо. Тоненькими смужками ріжемо крабові палички. Відварені круто яйця також подрібнюємо і змішуємо з кропом. Перший лист лавашу змащуємо майонезом і покласти на нього крабові палички. Накриваємо другим листом, теж наносимо майонез і викладаємо сир з часником. Накриваємо останнім листом лаваша, промазуємо його також майонезом і викладаємо терті яйця і зелень. Формуємо рулет і прибираємо його для просочення на 2 годинки в холодне місце.
Пісний рулет з лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти: лаваш – 1 шт.; майонез пісний – 110 г; крабові палички – 220 г; цибуля зелена – 30 р. Приготування Цибулю і крабові палички дрібненько шаткуємо. Додаємо пісний майонез і добре перемішуємо. Лист лаваша намазуємо отриманою сумішшю і робимо рулет. Перед подачею даємо йому настоятися годинку в прохолодному місці, тоді сам лаваш добре просочиться, і закуска вийде смачніше.
Смачний рулет з лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички – 230 г; сир ковбасний – 220 г; часник – 3 зубчики; масло вершкове – 110 г; майонез; тонкий лаваш. Приготування Ковбасний сир і злегка підморожені крабові палички тремо на тертці. З'єднуємо ці інгредієнти. Додаємо до них подрібнений часник і терте вершкове масло. Заправляємо масу майонезом і добре перемішуємо. Тонким шаром наносимо начинку на лист лаваша і формуємо рулет, загорнути його плівкою і ставимо в холодне місце. Перед подачею плівку знімаємо, а сам рулет порційно нарізаємо.
Рулет з лаваша з крабовими паличками і пекінською капустою - закуска
Інгредієнти: тонкий вірменський лаваш (листи) – 2 шт.; яйця – 3 шт.; крабові палички – 170 г; сирки плавлені – 3 шт.; яйця – 3 шт.; капуста пекінська 300 г; майонез; зелень. Приготування Зварені круто яйця і крабові палички подрібнюємо. Додаємо дрібно посічену зелень (краще всього підходить кріп), тертий плавлений сир, подрібнений часник, майонез і це гарненько все перемішуємо. Листи лаваша промазуємо отриманою сумішшю, зверху викладаємо нашатковану пекінську капусту і крабові палички. Звертаємо щільний рулет. І останній штрих – перед подачею рулет потрібно витримати годинки 2 в холодильнику. Тоді він вийде дійсно просоченим і неймовірно смачним. Приємного вам апетиту!