Важко уявити собі всі можливі варіанти приготування млинців. Це блюдо широко поширене в кухні різних народів світу, на всіх континентах є рецепти млинців. Щоб зробити їх не тільки смачними, але і корисними, до тесту можна додавати різні інгредієнти. Найчастіше готують з додаванням тертих овочів і фруктів, однак також популярні млинці з м'ясними добавками.
Найпростіше приготувати млинці з курячою печінкою або индюшиной – такі млинці швидко дбають і виходять більш легкими, ніж млинці з печінки яловичої або свинячої. Однак зміст рецепту один і той же, а тому, яку печінку вибрати – вирішуйте самі.
Печінкові млинці – рецепт
Інгредієнти: печінка – 1 кг; сало свиняче – 50 г; яйце – 3-4 шт.; кефір , або молоко, або сироватка – 05 л; сіль – 2-3 щіпки; свіжозмелений чорний перець (суміш перців) – за смаком; борошно пшеничне цільнозернові – 2-3 склянки. Приготування Тісто на печінкові млинці готується просто, але печінка готуємо уважно: миємо, видаляємо плівки, стежимо, щоб не потрапила жовч, пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. До меленої печінці додаємо яйця, сіль, перець, вливаємо молоко або молочні продукти, добре розмішуємо і починаємо підсипати муку. В залежності від початкової густоти маси (на кефірі вона виходить менш рідкою, ніж на молоці або сироватці) може знадобитися різна кількість борошна. Густота тіста визначається можливістю розподіляти його по сковороді (трохи більш рідке, ніж на оладки). Сковорідку прогріваємо добре, змащуємо шматочком сала і печемо млинці на середньому вогні, рівномірно підрум'янюючи з обох сторін. Можна сервірувати такі млинці з печінкою і з рисом, і з салатом, і з картоплею, а можна зібрати з них торт.
Якщо печінкові млинці не дуже сподобалися домашнім (хоча зазвичай вони йдуть «на ура»), можна напекти звичайних млинців, а печінка використовувати в якості начинки.
Млинці, фаршировані печінкою
Інгредієнти: вода газована – 05 л; яйце велике – 2 шт.; борошно – 200 г; сіль – за смаком; олія рафінована без запаху – 2 + 2 ст. ложки; печінка куряча – 05 кг; цибуля ріпчаста – 1 шт.; перець мелений – за смаком; сало – 50 р. Приготування Печінку потрібно підготувати заздалегідь – відварюємо до готовності – 15 хвилин, потім охолодити в бульйоні, після чого пропускаємо через м'ясорубку. Дрібно шаткуємо цибулю і злегка обсмажуємо її в половині олії, потім додаємо печінку, солимо, перчимо і, помішуючи тушкуємо хвилини 3-4. Тісто на млинці заводимо з газованої води, яєць, трохи підсоленою борошна. Додаємо рослинне масло, все добре перемішуємо і, змастивши сковороду салом, швидко печемо млинці, перевертаючи їх по мірі підрум'янення. В теплі млинці загортаємо начинку. За цим же принципом готуються і млинці з печінкою і яйцем – перед тим, як загорнути начинку, додаємо в неї дрібно нарізані заздалегідь відварені яйця.