Літня пора – найкращий час для експериментів з холодними десертами, і якщо у вас в розпорядженні є морожениця, то не пропустіть шансу використовувати її за призначенням, взявши на озброєння наші рецепти.
Полуничне морозиво в мороженице
Якщо ви любите є морозиво навіть в холоди, то випробувати цей рецепт на практиці можна з додаванням замороженої полуниці, але влітку краще використовувати свіжі ягоди. Соковита полуниця додасть замороженого десерту легку кислинку і насичений рожевий відтінок.
Це рецепт морозива для дорослих, оскільки він містить у складі алкоголь, безалкогольна версія може бути приготована з використанням фруктових соків або лимонаду.
Інгредієнти: цукровий пісок - 155 г; полуниця - 540 г; сік одного лимона; шампанське - 125 мл. Приготування Залийте цукровий пісок склянкою теплої води і дайте кристалам повністю розчинитися. Охолодіть цукровий сироп, а тим часом пюрируйте полуницю. Додайте до ягодному пюре лимонний сік і влийте готовий цукровий сироп. Остудіть суміш в морозильній камері пару годин, а потім перекладіть її в мороженицю і готуйте з допомогою пристрою, слідуючи вказівкам інструкції. Готове морозиво перекладіть у форму для застигання і поставте в морозилку.
Шоколадне морозиво в мороженице
Інгредієнти: чорний шоколад - 125 г; молоко - 240 мл; яйця - 2 шт. 4 цукровий пісок - 145 г; жирні вершки - 260 мл; стручок ванілі; дрібка морської солі; жменя горіхів пекан. Приготування Розламайте шоколад і покладіть шматочки в молоко. Розмістивши ємність з молоком на мінімальному вогні, дочекайтеся повного розплавлення шоколаду, всипте цукровий пісок, додайте трохи солі і дайте кристалам повністю розчинитися. Залийте гарячим молоком відокремлені від білків, жовтки, безперервно збиваючи їх віночком. Доповніть морозиво насінням з ванільного стручка, ще раз збийте всі разом і залиште охолоджуватися.
Охолоджену основу для морозива перелийте в мороженицю і готуйте в ній, слідуючи вказівкам інструкції. Дайте морозиву замерзнути в камері.
Рецепт бананового морозива в мороженице
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; банани - 410 г; коричневий цукор - 35 г; бурбон - 30 мл; жирні вершки - 620 мл; молоко - 360 мл; яєчні жовтки - 5 шт; білий цукор - 45 р. Приготування Розтопивши вершкове масло, покладіть в нього банани і посипте їх коричневим цукром. Карамелизируйте фрукти 3-4 хвилини, а потім зніміть з вогню і влийте до них алкоголь. 2/3 бананів в карамелі збийте блендером в пюре.
У сотейнику розігріти вершки з молоком. Жовтки розітріть з щіпка морської солі і білим цукром, після чого почніть поступово, постійно збиваючи яйця віночком, вливати підігріту молочну суміш. Пропустіть суміш через сито і повернути на вогонь, де томіть на мінімальному вогні, поки не загусне. Остудіть загусло морозиво, перелийте в мороженицю, збийте, дотримуючись інструкції на упаковці, а потім перелийте в контейнер для заморозки і поставте в морозильну камеру.
Як приготувати морозиво в мороженице без яєць?
Інгредієнти: жирні вершки - 235 мл; молоко - 235 мл; цукрова пудра - 80 г; ванільний стручок. Приготування Змішайте молоко з жирними вершками і цукровою пудрою, стежачи за тим, щоб в суміші не було грудочок. Невелику частину молочної суміші вилийте в чашку, розведіть в ній ванільні насіння з стручка і влийте до решти основі для морозива. Перелийте основу в мороженицю і готуйте зазначене в інструкції до пристрою час. Готове морозиво можна подавати відразу або додатково підморозити в камері.