В тих краях, де немає доступу до моря або океану, єдиним способом поласувати більшістю морепродуктів залишається їх покупка в замороженому вигляді в супермаркетах. Кальмари не є винятком. Більше того, вони, нарівні з креветками, залишаються найбільш масово замораживаемыми морськими мешканцями, і одними з найбільш затребуваних. Про всі аспекти того, як приготувати замороженого кальмара, ми розповімо вам далі.
Як варити заморожені кальмари?
Особливих тонкощів процес варіння кальмарів не криє хоча б тому, що очищені тушки готуються взагалі блискавично, особливо, якщо ви вирішили попередньо їх розморозити. Скільки варити очищених заморожених кальмарів? Буквально 3-4 хвилини, в залежності від розміру, щоб їх м'ясо не набула характерну для перетравлених побратимів «гумовість», а залишилася тане в роті.
Якщо ж ви купили неочищеного кальмара, то без попереднього розморожування не обійтися. Розморожену тушку опустіть в окріп на секунду, зчистите всю зморщену плівку всередині і зовні, видалите внутрішні органи і приступайте до варіння.
Салат із заморожених кальмарів
Найпопулярнішими стравами з кальмарів були і залишаються холодні закуски, в особливості, салати. Ми постараємося відійти від майонезній класики і надати вашій увазі незвичайний рецепт салату з кальмарами і грейпфрутом.
Інгредієнти: кальмар заморожений - 650 г; копчений бекон (гострий) - 180 г; грейпфрут (великий) - 1 шт.; щіпка пластівців червоного перцю; сухе біле вино - 80 мл; вершкове масло - 45 г; авокадо - 1 шт.; пучок рукколи. Приготування Очищену тушку кальмара не розморожуючи кидаємо в підсолений окріп на 30 секунд. Бланшованого головоногого моментально занурюємо в крижану воду, щоб не переварився. Нарізаємо тушку кільцями полуторасантиметровой товщини.
З грейпфрута зрізаємо цедру і білу м'якоть. За допомогою гострого ножа вирізаємо сегменти цитруса і викладаємо їх на блюдо разом з зеленню рукколи. М'якоть грейпфрута віджимаємо. У результаті повинно вийти близько 60 мл соку.
Підрум'янюємо скибочки бекону до хрускоту. Пару столових ложок жиру прямо на сковороді змішати з соком грейпфрута і вином. Кладемо в соус кільця кальмарів на 3 хвилини. Дістаємо кальмарів і розкладаємо на блюді. Залишки соусу змішуємо з дрібкою перцю і маслом. Заправляємо салат.
Як приготувати замороженого кальмара з корейською морквою?
Інгредієнти: масло рослинне - 55 мл; цибуля ріпчаста - 70 г; корейська морква - 130 г; консервована біла квасоля - 360 г; заморожені тушки кальмара - 650 г; жменя зелені кінзи; гострий соус - 10 мл; соєвий соус - 35 мл; часникові зубки - 2 шт. Приготування Цибуля нашаткуйте максимально тонкими півкільцями і обшпарте їх, щоб позбутися гіркоти. Змішайте квасоля з морквою та цибулею, додайте в суміш кінзу.
Очищеного замороженого кальмара киньте в киплячу воду на 3 хвилини. Головоногого обдайте холодною водою і наріжте кільцями. Додайте кальмара до овочами.
Приготуйте заправку з олії, гострого соусу, пюрированного часнику і сої. Заправте страву перед сервіруванням.
Як приготувати заморожені кільця кальмарів у клярі?
Інгредієнти: заморожені кільця кальмара - 560 г; яйця - 2 шт.; борошно - 90 г; тертий пармезан - 90 г; хлібна крихта - 110 г; рослинна олія для фритюру. Приготування Перед тим, як приготувати заморожені кільця кальмара, їх необхідно розморозити і щедро приправити морською сіллю з свіжомеленим перцем.
Поки масло для фритюру розігрівається, змішайте сир з хлібною крихтою. Обваляйте кальмара в борошні, потім занурте в яйце і посипте крихтою. Обсмажуйте до рум'яного кольору.