Яєчню можна, без сумніву, назвати одним з найпопулярніших сніданків. Причини очевидні: страва готується швидко і легко, виходить досить бюджетним і відмінно поєднується з різними добавками. Рецепти з цієї статті ми присвятимо поясненню того, як приготувати яєчню з помідорами.
Як посмажити яєчню з помідорами?
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 60 г; часникові зубки - 3 шт.; солодкий перець - 70 г; томати - 230 г; жменя зелені кінзи; оливкова олія - 30 мл Приготування Так як цибулю і солодкий перець смажаться довше інших овочів, їх пасерування і слід почати приготування бази для яєчні. Цибульні півкільця змішуємо з півкільцями перцю на сковороді з оливковою олією. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, кладемо до них кубики томатів і чекаємо, поки ті почнуть перетворюватися в пюре. Додаємо до овочів пюрированный часник, а через півхвилини вбиваємо і яйця. Накриваємо блюдо кришкою і готуємо на мінімальному вогні, поки яєчні білки не схопляться. Подаємо з зеленню кінзи.
Яєчня зі шпинатом і помідорами
Інгредієнти: оливкова олія - 15 мл; печериці - 175 г; часниковий зубок; шпинат - 60 г; козячий сир - 30 г; яйця - 4 шт.; жменя томатів черрі; жменя зелені петрушки. Приготування Розігрів оливкову олію, обсмажуємо на ньому розрізані навпіл капелюшки грибів. Як тільки останні підрум'яняться, кладемо до них листя шпинату і чекаємо, поки вони зів'януть. Додаємо розтерті в пасту часниковий зубок, томати черрі, а через півхвилини вбиваємо яйця. Поверх яєць укладаємо кубики козячого сиру і готуємо все під кришкою 3-4 хвилини або поки яєчний білок не схопиться повністю, а жовток не придбає бажану ступінь готовності. Яєчня з помідорами і сиром подається в компанії подрібненої зелені петрушки.
Яєчня з печерицями та помідорами – рецепт
Інгредієнти: томати черрі - 8 шт.; печериці - 8 шт.; скибочки тостового хліба - 4 шт.; яйця - 4 шт.; щіпка сушеного чебрецю, пластівців чилі; вершкове масло - 35 р. Приготування На половині вершкового масла підрум'янюємо розрізані навпіл гриби і томати. З хліба зрізаємо шкірку, а обидві сторони м'якушки змащуємо залишилися олією. Викладаємо тости на дно порційних формочок, зверху розподіляємо шматочки томатів та грибів, вбиваємо яйця і посипаємо все спеціями. Запікаємо яйця при 165 градусах 8-12 хвилин.