Брюссельська капуста є володарем безлічі корисних речовин і вітамінів, а також має приємний смак, оригінальний зовнішній вигляд і досить проста в приготуванні.
Далі ми розповімо, як смачно і швидко приготувати заморожену брюссельську капусту.
Брюссельська капуста, запечена з куркою і сиром
Інгредієнти: заморожена брюссельська капуста – 400 г; сир – 120 г; куряча відварна грудка – 1 шт.; сметана – 200 г; цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.; рослинна олія – 50 мл; італійські сухі трави – за смаком; сіль; чорний мелений перець. Приготування Брюссельську капусту, не розморожуючи, кидаємо у киплячу воду, знову підігріваємо до кипіння і варимо хвилин п'ять. Потім відкидаємо на друшляк і даємо воді гарненько стекти. Цибулини очищаємо, нарізаємо кубиками або півкільцями і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом до рум'яної скоринки.
Потім у глибокій ємності змішуємо капусту, нарізану кубиками або соломкою курку, смажену цибулю, приправляємо сіллю, перцем, італійськими травами і сметаною і перемішуємо. Перекладаємо у форму для запікання, зверху присипаємо пропущеним через тертку сиром і готуємо в духовій шафі, нагрітій до 200 градусів тридцять хвилин.
Салат з брюссельської капустою
Інгредієнти: заморожена брюссельська капуста – 400 г; сіль – за смаком; Для заправки:
рослинна олія – 50 мл; цукор – 1 ст. ложка; сік половинки одного лимона; сіль – за смаком; свіжа нарубана зелень – 2 ст. ложки. Приготування Брюссельську капусту, не розморожуючи, відправляємо в киплячу воду, знову доводимо до кипіння і варимо десять-дванадцять хвилин. Потім зливаємо на друшляк, даємо воді стекти і капусті охолонути, перекладаємо в салатник і заливаємо заправкою, приготовленою шляхом змішування в окремій ємності всіх компонентів.
Брюссельська капуста з беконом і макарони
Інгредієнти: заморожена брюссельська капуста – 400 г; бекон – 180 г; макарони – 350 г; курячий бульйон – 300 мл; цибуля ріпчаста середнього розміру – 4 шт.; рослинна олія – 50 мл; часник – 2 зубчики; натертий сир, бажано пармезан – 75 г; свіжа рубана зелень – за смаком; чорний мелений перець; сіль. Приготування Бекон нарізаємо на скибочки, обсмажуємо на сковороді до рум'яності і перекладаємо на паперовий рушник для всмоктування жиру. У ту ж сковороду додаємо трохи олії, кидаємо очищений і нарізаний лук і часник, злегка обсмажуємо, додаємо брюссельську капусту і смажимо ще три хвилини. Потім вливаємо бульйон, солимо, перчимо і готуємо до м'якості капусти.
Тим часом відварюємо макарони в підсоленій воді до готовності, зливаємо воду, залишивши половину склянки, і повертаємо в каструлю разом з макаронами, перекладаємо сюди ж вміст сковорідки, обсмажений бекон, натертий сир, зелень, перемішуємо і можемо подавати до столу, розклавши по тарілках.