Вернуться назад Распечатать

Як приготувати заморожену брюссельську капусту?

Як приготувати заморожену брюссельську капусту?
Брюссельська капуста є володарем безлічі корисних речовин і вітамінів, а також має приємний смак, оригінальний зовнішній вигляд і досить проста в приготуванні.
Далі ми розповімо, як смачно і швидко приготувати заморожену брюссельську капусту.

Брюссельська капуста, запечена з куркою і сиром


Інгредієнти:

  • заморожена брюссельська капуста – 400 г;

  • сир – 120 г;

  • куряча відварна грудка – 1 шт.;

  • сметана – 200 г;

  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт.;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • італійські сухі трави – за смаком;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Брюссельську капусту, не розморожуючи, кидаємо у киплячу воду, знову підігріваємо до кипіння і варимо хвилин п'ять. Потім відкидаємо на друшляк і даємо воді гарненько стекти. Цибулини очищаємо, нарізаємо кубиками або півкільцями і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом до рум'яної скоринки.
    Потім у глибокій ємності змішуємо капусту, нарізану кубиками або соломкою курку, смажену цибулю, приправляємо сіллю, перцем, італійськими травами і сметаною і перемішуємо. Перекладаємо у форму для запікання, зверху присипаємо пропущеним через тертку сиром і готуємо в духовій шафі, нагрітій до 200 градусів тридцять хвилин.

    Салат з брюссельської капустою


    Інгредієнти:

  • заморожена брюссельська капуста – 400 г;

  • сіль – за смаком;


  • Для заправки:

  • рослинна олія – 50 мл;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сік половинки одного лимона;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа нарубана зелень – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Брюссельську капусту, не розморожуючи, відправляємо в киплячу воду, знову доводимо до кипіння і варимо десять-дванадцять хвилин. Потім зливаємо на друшляк, даємо воді стекти і капусті охолонути, перекладаємо в салатник і заливаємо заправкою, приготовленою шляхом змішування в окремій ємності всіх компонентів.

    Брюссельська капуста з беконом і макарони


    Інгредієнти:

  • заморожена брюссельська капуста – 400 г;

  • бекон – 180 г;

  • макарони – 350 г;

  • курячий бульйон – 300 мл;

  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 4 шт.;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • натертий сир, бажано пармезан – 75 г;

  • свіжа рубана зелень – за смаком;

  • чорний мелений перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Як приготувати заморожену брюссельську капусту?

    Бекон нарізаємо на скибочки, обсмажуємо на сковороді до рум'яності і перекладаємо на паперовий рушник для всмоктування жиру. У ту ж сковороду додаємо трохи олії, кидаємо очищений і нарізаний лук і часник, злегка обсмажуємо, додаємо брюссельську капусту і смажимо ще три хвилини. Потім вливаємо бульйон, солимо, перчимо і готуємо до м'якості капусти.
    Тим часом відварюємо макарони в підсоленій воді до готовності, зливаємо воду, залишивши половину склянки, і повертаємо в каструлю разом з макаронами, перекладаємо сюди ж вміст сковорідки, обсмажений бекон, натертий сир, зелень, перемішуємо і можемо подавати до столу, розклавши по тарілках.