Вернуться назад Распечатать

Як заморожені котлети смажити на сковороді?

Як заморожені котлети смажити на сковороді?
В будні дні часто не вистачає часу на приготування комплексних обідів, тому доводиться використовувати заготовки. Дуже виручають заморожені продукти про запас. Добре, якщо є домашні, якщо ж ні, використовуємо покупні. Отже, розповімо, як смажити заморожені котлети.
Найпоширеніша помилка - багато розморожують напівфабрикат в мікрохвильовці, бо не знають, як правильно смажити заморожені котлети. В результаті продукт втрачає форму, що називається, розкисають, з-за чого їх потім важко смажити, вони пристають до сковороді або перетворюються в малоапетитне місиво. Саме тому важливо врахувати деякі моменти.

Кілька порад, як правильно смажити заморожені котлети



  • Заморожені котлети завжди готують зі спеціями, тому не варто їх солити в процесі обсмажування. Якщо солі замало, завжди можна посолити за їжею.

  • Заморожені котлети смажаться повільніше свіжих, тому, якщо на упаковці не вказано, скільки смажити заморожені котлети, дайте їм потомитися хвилин по 10 з кожної сторони, а потім обережно проткніть шпажкою. Витікаючий сік у готових котлет буде прозорим.

  • Іноді постає питання, як заморожені котлети смажити на сковороді, щоб вони не прилипали. Відповідь проста: багато чого залежить від виду котлет і від сковороди. Якщо у своїй сковороді ви впевнені, вибирайте правильний напівфабрикат: котлетки повинні бути однієї форми, однакового розміру, на них має бути достатня кількість панірування (саме не запаніровані в сухариках котлети зазвичай і пригоряють, а панірувати заморожений напівфабрикат безглуздо).

  • Опускати котлети (знову ж таки, щоб не пригоріли) треба в добре прогріту масло (коли з'явиться легкий димок).

  • Якщо не знаєте, на якому маслі смажити заморожені котлети, не думайте довго, беріть те, що під рукою. Правда, є тонкощі. Котлети по-київськи смажать тільки на вершковому маслі, а рибні – на рафінованій соняшниковій або оливковій, інакше котлети будуть несмачними. А ось котлети з м'ясного фаршу смачніше всього виходять на перетопленном жирі. Якщо є можливість, використовуйте його.


  • Як заморожені котлети смажити на сковороді?


    Інгредієнти:
    Як заморожені котлети смажити на сковороді?


  • котлети – 1 упаковка;

  • олія соняшникова – 30 мл;

  • свіжа зелень – 1 пучок.


  • Приготування
    Масло наливають на сковороду і чекаємо, поки з'явиться той самий легкий димок. Котлети відокремлюємо один від одного і акуратно викладаємо на сковороду. Обсмажуємо до рівномірної скоринки, красиво і апетитною рум'яною. Накриваємо кришкою і залишаємо на малому вогні приблизно на 7-8 хвилин (залежить від розміру котлет), потім перевертаємо і знову залишаємо під кришкою. Подаємо із зеленню і свіжими овочами.