Одним з найбільш ефективних борців з жадобою в літній період є прохолодний ягідний компот . Готується він швидко, а при необхідності може навіть заготовляти на зиму. Поки врожай ягід рясніє різноманітністю, беріться за варіння компоту, а ми допоможемо вам у цьому простими рецептами.
Компот із заморожених ягід з яблуком – рецепт
Відмінною основою для приготування ароматного компоту поза сезону можуть стати заморожені з літа сезонні ягоди і фрукти, наприклад, яблука.
Інгредієнти: вода - 48 л; мікс заморожених ягід - 2 ст.; яблука - 430 г; цукровий пісок - 230 р. Приготування Перед тим, як варити компот з ягід, яблука звільніть від серцевини з насінням і довільно розріжте на великі часточки. Покладіть яблучні шматочки в будь-яку емальовану ємність разом з ягодами, слідом всипте цукровий пісок. У випадку якщо ви відмовилися від цукру, йому на заміну може прийти мед, стевія або будь-який інший трохи більше корисний підсолоджувач. Вміст каструлі з'єднайте з водою і поставте на вогонь. Після закипання рідини зменшіть жар, проваріть напій пару хвилин і зніміть з вогню. Дайте компоту з фруктів і ягід настоятися під кришкою до охолодження перед вживанням.
Як варити компот з свіжих ягід?
Інгредієнти: асорті з свіжих ягід - 12 кг; вода - 12 л; цукровий пісок - 135 р. Приготування Ягоди попередньо сполосніть і очистіть від плодоніжок. Засипте їх в емальований посуд разом з цукром. Туди ж можна додати стручок ванілі, паличку кориці або зірочки анісу, для аромату і ледь вловимого пряного смаку. Залийте ягоди водою і залиште на сильному жарі до закипання. Киплячий компот з ягід асорті приберіть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися до охолодження.
Компот з ягід на зиму
Заготовлювати компот можна і про запас, особливо, якщо у вас залишилося багато свіжих ягід, які необхідно пустити в справу.
Інгредієнти: малина, чорниця, лохина - по 280 г; цукровий пісок - 75 г; вода - 22 л; сік 4 лимонів. Приготування Ягоди розмістіть нержавіючої посуді, залийте склянкою води, всипте цукор і залиште на середньому вогні, поки плоди не полопаються. Ягідне пюре з цукровим сиропом протріть через сито, а отриману масу з'єднайте з залишилася водою, соком лимона і знову поверніть на вогонь. Після того як узвар закипить, доповніть його порцією свіжих ягід і розлийте по стерильним банкам, відразу закочуючи стерильними кришками слідом.