Не багато хто зможе відмовитися від прекрасного ситного страви під назвою відбивні, звичайно ж за умови, що вони правильно приготовані. Ми сьогодні розповімо, як правильно смажити відбивні на сковороді з різних сортів м'яса. За цими рецептами страва виходить ніжним, соковитим і чудовий на смак.
Як смажити свинячі відбивні на сковороді?
Інгредієнти: свинина (шия) – 500 г; яйця – 2 шт.; панірувальні сухарі – 200 г; борошно – 150 г; сіль – за смаком; суміш мелених перців – за смаком; рослинне масло. Приготування Свинину нарізаємо на порційні шматки, відбиваємо кухонним молоточком і приправляємо сіллю і сумішшю мелених перців. Кожен шматок вмочаємо спочатку в борошні, потім в яйцях, збитих попередньо з сіллю і перцем, і завершуємо шаром панірувальних сухарів і відразу ж кладемо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо з кожного боку за п'ять хвилин, першу на сильному, а другу на слабкому вогні. Готові відбивні подаємо з улюбленим гарніром або овочами.
Як смажити відбивні з курки?
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 500 г; яйця – 2 шт.; яблуко – 1/2 шт.; цибуля ріпчаста – 1/2 шт.; майонез – 2 ст. ложки; борошно – 100 г; сіль – за смаком; мелений чорний і запашний перець – за смаком; рослинне масло. Приготування Куряче філе нарізаємо на шматки, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо. Потім натираємо на дрібній тертці по половинці цибулі і яблука і віджимаємо сік, додаємо майонез і перемішуємо. Отриманою сумішшю промазуємо кожен відбитий шматочок, приправляємо сіллю, запашним і чорним перцем і даємо промаринуватися тридцять хвилин. В такому маринаді куряче м'ясо може зберігатися в холодильнику дві доби, так що можна зробити прекрасну заготівлю і користуватися по потребі.
Обсмажуємо наші відбивні на розігрітій сковорідці з маслом, не забуваючи вмочати кожен шматочок спочатку в борошні, а потім в розбовтаному яйці.
Як смажити відбивні з яловичини?
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 500 г; яйця – 2 шт.; молоко – 1 стакан; цукор – 25 г; борошно – 100 г; сухарі панірувальні – 150 г; сіль – 15 г; чорний мелений перець – 1 ч. ложка; рослинне масло. Приготування Яловичину нарізаємо на шматки і відбиваємо кухонним молоточком. З солі, цукру і меленого перцю робимо суху суміш і приправляємо нею кожен шматочок. Складаємо їх в глибоку миску і заливаємо молоком, щоб воно покрило м'ясо. Даємо промаринуватися кілька годин. Тепер кожен шматочок потім по черзі в борошні, збитому яйці і панірувальних сухарях і смажимо на розжареній сковороді з рослинним маслом з двох сторін по п'ять хвилин.