Відбивні з курки – це святкове блюдо, яке чудово підходить до різних гарнірів. Страва виходить дуже незвичайним, ніжним і м'яким. Давайте дізнаємося з вами, як правильно приготувати відбивні з курячого філе.
Січені відбивні з курячого філе
Інгредієнти: куряче філе – 600 г; борошно – 100 г; яйце – 2 шт.; сметана – 3 ст. ложки; гірчиця – 2 ч. ложки; спеції; олія рослинна. Приготування Куряче філе миємо, нарізаємо кубиками маленьких розмірів і складаємо в ємність. Солимо, перчимо м'ясо за смаком, розбиваємо яйця, додаємо трохи сметани і гірчицю. Після цього засипаємо подрібнену зелень і всипаємо борошно. Ретельно все перемішуємо, викладаємо в пакет і злегка відбиваємо фарш молотком. Далі викладаємо невелику кількість на розігріту сковороду і підрум'янюємо на розпечене масло. Готові ледачі відбивні з курячого філе подаємо з гарніром і салатом.
Відбивні з курячого філе в духовці
Інгредієнти: філе філе – 600 г; сир – 100 г; натуральний йогурт – 200 г; помідор – 2 шт.; зелень кропу; спеції. Приготування Куряче філе обполіскуємо, витираємо серветкою і ріжемо на тоненькі шари. Потім загортаємо м'ясо в плівочку і відбиваємо з двох сторін. Сир натираємо на тертці, а стиглі помідори шаткуємо кружечками. Зелень промиваємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Тепер викладаємо відбивні на деко, підсолюємо за смаком, зверху накриваємо помидорчиком і посипаємо зеленню. Рівномірно поливаємо все йогуртом і присипаємо сиром. Запікаємо страву в розігрітій духовці 20 хвилин.
Рубані відбивні з курячого філе з грибами
Інгредієнти: мука – 4 ст. ложки; філе курки – 500 г; печериці свіжі – 250 г; яйце – 2 шт.; майонез пісний – 4 ст. ложки; олія рослинна; спеції. Приготування Куряче філе обполіскуємо й обсушуємо. Потім рубаємо м'ясо дрібними кубиками, підсолюємо і перчимо за смаком. Яйця збиваємо з дрібною сіллю, кладемо нежирну сметану або майонез і поступово всипаємо просіяне борошно. Після цього, всю масу ретельно збиваємо і відставляємо в сторону.
Гриби обробляємо, обполіскуємо і відварюємо в трохи підсоленій воді. Потім злегка остуджуємо їх і нарізаємо маленькими кубиками. У готовий кляр додаємо м'ясне філе, печериці і ретельно все перемішуємо. Сковороду промазуємо рослинним маслом, розігріваємо і викладаємо відбивні ложкою, як оладки. Обсмажуємо з двох сторін.
Відбивні з курячого філе з сиром
Інгредієнти: філе куряче – 500 г; сир – 150 г; спеції. Для кляру:
яйце – 3 шт.; мука – 4 ст. ложки; нежирний майонез – 3 ст. ложки. Приготування Курячі грудки промиваємо в прохолодній воді і обсушуємо паперовими серветками. Потім нарізаємо їх на окреме філе, кладемо в пакет і акуратненько відбиваємо молотком. Після цього виймаємо шматочки, солимо за смаком і залишаємо просочуватися.
А цим часом зробимо поки кляр для відбивних з курячого філе.
У невелику миску розбиваємо яйця, додаємо майонез, спеції і все гарненько перемішуємо до отримання тесту однорідної густої консистенції. Далі, беремо столову ложку і викладаємо на одну сторону відбивною приготований кляр. Сковороду добре розігріваємо з рослинним маслом і викладаємо відбивні тестом вниз. На терочке натираємо сир і щедро присипаємо їм зверху кожен курячий шматочок. Тепер наливаємо тісто і акуратно розмазуємо. Коли відбивні підрум'яняться з одного боку, перевертаємо їх на іншу і доводимо до готовності. Потім викладаємо м'ясо на тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.