Вернуться назад Распечатать

Як варити малинове варення?

Як варити малинове варення?
Настала пора заготовок на зиму. І кожна господиня прагне встигнути законсервувати як можна більше корисних , містять нічим не замінні вітаміни, баночок з ягодами. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно варити малинове варення на зиму. Це не тільки вітамінний запас і профілактика простудних захворювань, але ще і прекрасне солодке ласощі.

Як варити варення з малини на зиму?


Для приготування варення промитим в ємності з холодною водою ягід малини дають стекти. Мити малину проточною водою не можна, так як вона має дуже ніжну структуру і під струменем води перетвориться на кашу. Потім ягідки засипають цукром у пропорціях відповідно до обраного рецептом і залишають для виділення соку. Час варіння малинового варення варіюється в залежності від отримання бажаної густоти і консистенції. Найбільше вітамінів зберігається в варення «П'ятихвилинка». Густе ж варення можна отримати шляхом тривалої термічної обробки.

Варення з малини «П'ятихвилинка» з м'ятою


Інгредієнти:

  • свіжа малина – 1300 м;

  • цукровий пісок – 600 г;

  • м'ята свіжа – 4 невеликі гілочки.


  • Приготування
    Малину перебираємо, покласти в друшляк і занурюємо кілька разів в холодну воду. Потім даємо гарненько стекти, перекладаємо ягідки в емальований посуд, додаємо цукровий пісок, і залишаємо на кілька годин для виділення соку. Потім ставимо на плиту, кидаємо гілочки м'яти, доводимо до кипіння, періодично перемішуючи, знімаємо з вогню і повністю охолодити. Знову підігріваємо до кипіння, варимо хвилин п'ять, виймаємо м'яту, тут же розливаємо по заздалегідь вимитим з содою і простерилизованным баночках, закатуємо прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо теплою ковдрою до повного охолодження.
    Справжньою помічницею для господинь при приготуванні малинового варення може стати мультиварка.

    Як варити густе варення з малини в мультиварці на зиму?


    Інгредієнти:

  • свіжа малина – 1300 м;
  • Як варити малинове варення?

  • цукровий пісок – 1200 р.


  • Приготування
    Малину перебираємо, видаляємо за необхідності погані ягоди, плодоніжки, листя і гілочки. Потім занурюємо її у воду і відразу ж даємо стекти. Чисті ягідки перекладаємо в чашу мультиварки, засипаємо зверху цукровим піском і готуємо в режимі «Гасіння» шістдесят хвилин. За час приготування два-три рази відкриваємо кришку мультиварки і перемішуємо малинову масу. Після закінчення часу відразу розливаємо малинове варення в заздалегідь підготовлені простерилізовані банки, закатуємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.