Варені креветки – шалено апетитну страву, яка приносить не тільки задоволення, але і величезну користь. Ці морепродукти є джерелом поживних речовин і антиоксидантів. До того ж вони низькокалорійні і добре засвоюються людським організмом. Давайте розглянемо з вами як правильно зварити свіжі креветки.
Як зварити креветки до пива?
Інгредієнти: свіжі креветки – 15 кг; соєвий соус – 100 мл; часник – 1 головка; олія рослинна; свіжий кріп ; вода. Приготування Креветки кидаємо в закипілу підсолену воду і варимо разом з рубаним кропом. Через 5 хвилин відкидаємо морепродукти на друшляк і залишаємо стікати. У казан наливають трохи масла, додаємо подрібнений часничок і пасеруємо до прозорості. Потім вливаємо соєвий соус, трохи води, викладаємо креветки і варимо їх 2 хвилини. Після цього перекладаємо морепродукти на тарілку і подаємо до столу.
Як зварити креветки в мультиварці?
Інгредієнти: креветки в панцирі – 500 г; олія оливкова – 3 ст. ложки; часник – 4 зубчики; вода; приправа «П'ять перців» - 1 ч. ложка; спеції. Приготування Часник очистити, дрібно рубаємо ножем і підрум'янюємо на оливковій маслечко в режимі «Випічка». Потім висипаємо креветки, заливаємо водою, додаємо спеції і варимо морепродукти 5-7 хвилин.
Як варити креветки в мікрохвильовці?
Інгредієнти: креветки – 1 кг; вода фільтрована – 3 ст. ложки; сіль – щіпка; лимонний сік; соєвий натуральний соус – 2 ст. ложки. Приготування Креветки промиваємо, викладаємо в спеціальний посуд і заливаємо сумішшю води, соєвого соусу і солі. Ставимо ємність в мікрохвильовку, закриваємо кришку, вибираємо повну потужність і варимо морепродукти 3 хвилини. Потім все перемішуємо ложкою і ставимо ще на стільки ж. Готові креветки злегка поливаємо лимонним соком і подаємо до пива.