Вернуться назад Распечатать

Тісто для печива в духовці

Тісто для печива в духовці
Існує безліч рецептів приготування домашнього печива . Але найчастіше ми лінуємося і купуємо в магазині готові вироби, які продаються у великому асортименті. Давайте розглянемо з вами, як зробити тісто для печива в духовці.

Тісто на кефірі для печива в духовці


Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • борошно – 300 г;

  • цукор – 100 г;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • оцет;

  • сода харчова – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Кефір виливаємо в миску, всипаємо цукор і збиваємо міксером. Потім додаємо рослинне масло, кидаємо харчову соду, попередньо гашену оцтом, і знову все перемішуємо. Далі невеликими порціями всипаємо борошно і вимішуємо руками однорідне тісто. Після цього формуємо кульку, накриваємо його чистим целофановим пакетом і ставимо на 15 хвилин у холодильник. Тепер залишилося тільки готове тісто розкачати в пласт і акуратно вирізати формочками печиво.

    Пісочне тісто для печива в духовці


    Інгредієнти:

  • борошно – 25 склянки;

  • сіль;

  • маргарин – 200 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • яйце – 1 шт.;

  • ванілін, мелена кориця, лимон – за смаком;

  • сода.


  • Приготування
    Розтоплене вершкове масло гарненько розтираємо з цукром до однорідної консистенції. Далі вбиваємо яйце і кидаємо гашену соду. Смакові якості можете підкреслити шматочком лимона, ваніліном або меленою корицею. В отриману масу додаємо борошно і замішуємо гладке тісто. Тепер залишилося тільки розкачати його в пласт і акуратно вирізати формочками печиво.

    Тісто на сметані для печива в духовці


    Інгредієнти:

  • сметана домашня – 200 г;

  • борошно – 200 г;

  • цукор – 50 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Викладаємо в тарілку сметану, всипаємо цукор і гарненько перемішуємо. Потім додаємо розпушувач, борошно і кидаємо дрібку солі. Тепер замішуємо нелипким, але досить м'яке і пластичне тісто. Після цього загортаємо його в плівку і прибираємо в холод на півгодини. Далі розкачуємо тісто в пласт і вирізаємо з нього фігурки.

    Тісто для печива в духовці без яєць


    Інгредієнти:
    Тісто для печива в духовці


  • борошно – 200 г;

  • сир – 250 г;

  • масло вершкове – 130 г;

  • цукор – 05 склянки;

  • ванілін;

  • сода харчова – щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і з'єднуємо з охолодженим маслом, нарізаним кубиками. Розтираємо все руками в крихту, додаємо ванілін, кладемо сир, подрібнений через сито і харчову соду. Замішуємо тісто розкачуємо його в пласт і склянкою вирізаємо кругляшки.