Існує безліч рецептів приготування домашнього печива . Але найчастіше ми лінуємося і купуємо в магазині готові вироби, які продаються у великому асортименті. Давайте розглянемо з вами, як зробити тісто для печива в духовці.
Тісто на кефірі для печива в духовці
Інгредієнти: кефір – 200 мл; борошно – 300 г; цукор – 100 г; масло рослинне – 1 ст. ложка; оцет; сода харчова – 1 ч. ложка. Приготування Кефір виливаємо в миску, всипаємо цукор і збиваємо міксером. Потім додаємо рослинне масло, кидаємо харчову соду, попередньо гашену оцтом, і знову все перемішуємо. Далі невеликими порціями всипаємо борошно і вимішуємо руками однорідне тісто. Після цього формуємо кульку, накриваємо його чистим целофановим пакетом і ставимо на 15 хвилин у холодильник. Тепер залишилося тільки готове тісто розкачати в пласт і акуратно вирізати формочками печиво.
Пісочне тісто для печива в духовці
Інгредієнти: борошно – 25 склянки; сіль; маргарин – 200 г; цукор – 1 ст.; яйце – 1 шт.; ванілін, мелена кориця, лимон – за смаком; сода. Приготування Розтоплене вершкове масло гарненько розтираємо з цукром до однорідної консистенції. Далі вбиваємо яйце і кидаємо гашену соду. Смакові якості можете підкреслити шматочком лимона, ваніліном або меленою корицею. В отриману масу додаємо борошно і замішуємо гладке тісто. Тепер залишилося тільки розкачати його в пласт і акуратно вирізати формочками печиво.
Тісто на сметані для печива в духовці
Інгредієнти: сметана домашня – 200 г; борошно – 200 г; цукор – 50 г; розпушувач – 1 ч. ложка; сіль – щіпка. Приготування Викладаємо в тарілку сметану, всипаємо цукор і гарненько перемішуємо. Потім додаємо розпушувач, борошно і кидаємо дрібку солі. Тепер замішуємо нелипким, але досить м'яке і пластичне тісто. Після цього загортаємо його в плівку і прибираємо в холод на півгодини. Далі розкачуємо тісто в пласт і вирізаємо з нього фігурки.
Тісто для печива в духовці без яєць
Інгредієнти: борошно – 200 г; сир – 250 г; масло вершкове – 130 г; цукор – 05 склянки; ванілін; сода харчова – щіпка. Приготування Борошно просіваємо і з'єднуємо з охолодженим маслом, нарізаним кубиками. Розтираємо все руками в крихту, додаємо ванілін, кладемо сир, подрібнений через сито і харчову соду. Замішуємо тісто розкачуємо його в пласт і склянкою вирізаємо кругляшки.