Сушка фруктів – прекрасний спосіб заготовити продукти про запас із збереженням величезної кількості вітамінів. Нижче вас чекають рецепти приготування компоту з сухих яблук.
Як варити компот з сухих яблук?
Інгредієнти: яблука сушені – 2 склянки; цукор – 240 г; вода – 3 л; кориця (паличка) – 1 шт.; родзинки – 100 р. Приготування Сухофрукти промиваємо, потім заливаємо водою і доводимо до закипання, потім додаємо цукор і варимо близько 15 хвилин на невеликому вогні. Коли компот буде вже практично готовий, додаємо корицю і даємо настоятися під кришкою близько 1 години. Компот перед подачею можна остудити, а можна і подавати його разом з сухофруктами.
Компот з ревеню і сухих яблук
Інгредієнти: яблука сухе – 200 г; стебла ревеню – 250 г; цукор – 200 г; вода – 2 л; гвоздика . Приготування Яблука добре моєму, розміщуємо їх в емальовану каструльку, вливаємо воду і варимо до кипіння. Потім вогонь робимо трохи менше середнього і варимо компот під кришкою ще 10 хвилин. Після цього закладаємо в компот стебла ревеню, нарізані шматочками, додаємо цукор, додаємо гвоздику і варимо компот все на тому ж малому вогні хвилин 20. Потім компоту даємо настоятися під кришкою.
Компот із сухих яблук для грудничка
Інгредієнти: яблука сухі – 30 г; вода – 250 мл; фруктоза. Приготування В ідеальному випадку яблука потрібні ті, які були висушені в духовці. Попередньо замочуємо їх у теплій воді, а коли вони розбухнуть, ретельно промиваємо їх. Після цього вливаємо окріп і варимо компотик близько 15 хвилин на маленькому вогні. Потім накриваємо його кришкою і даємо настоятися. Далі компот проціджуємо через ситечко і якщо потрібно, то подслащиваем його фруктозою, яку можна придбати в будь-якій аптеці. Використання фруктози для немовляти краще, ніж використання цукру. А взагалі, малюкам краще давати компот без підсолоджувачів – дитині цілком припаде до душі смак натурального продукту, і тієї насолоди, яка є в яблуках, буде цілком достатньо.
Компот із сухих яблук в мультиварці
Інгредієнти: яблука сухе – 2 склянки; цукровий пісок – 1 склянка; вода фільтрована – 3 л. Приготування Сухі яблука перебираємо і добре промиваємо. Викладаємо їх у мультиварочную каструлю і вливаємо воду. В режимі «Випічка» доводимо рідину до кипіння, потім додаємо цукор і переводимо мультиварку в режим «Гасіння». В такому режимі готуємо 20 хвилин. А потім, не відкриваючи кришки, даємо компоту настоятися ще хоча б 30 хвилин.