Прекрасною альтернативою ковбасним виробам, до того ж більш бюджетною та смачною, є м'ясні рулети , приготовлені в домашніх умовах.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати рулет із свинячої грудинки, смак якого, безумовно вразить вас своєю насиченістю, пікантністю і неповторністю.
Рулет зі свинячої грудинки – рецепт в духовці
Інгредієнти: свиняча грудинка – 15 кг; часник – 1 головка; пряні трави і спеції – за смаком; суміш мелених перців – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Свинячу грудинку промиваємо і хорошенечко просушуємо за допомогою паперових рушників. Зрізаємо шкуру з того місця грудинки, яке буде заморочуватися всередину, а на решті робимо надрізи таким чином, щоб вийшов гарний візерунок ромбиками або сіточкою. Тепер натираємо поверхня зсередини і зовні попередньо очищеним і пропущеним через прес часником, сумішшю мелених перців, сіль і приправляємо за бажанням іншими спеціями або травами на свій смак. Звертаємо грудинку туго в рулет і перев'язуємо міцною ниткою або шпагатом. Далі загорнути у декілька шарів фольги або покласти в пакет для запікання і готуємо в нагрітій до 170 градусів духовій шафі дві години. За десять-п'ятнадцять хвилин до кінця приготування обережно, щоб не обпектися, розрізаємо і відвертаємо зверху фольгу або рукав і даємо підрум'янитися страви зверху.
Готовий рулет охолодити повністю при кімнатній температурі, а потім ставимо в холодильник на кілька годин. Тепер можемо зняти з рулету нитки, нарізати на шматки і подати до столу.
Рулет зі свинячої грудинки, варена в лушпинні цибулі
Інгредієнти: свиняча грудинка – 15-2 кг; часник – 1 головка; велика сіль – 100 г; суміш мелених перців – 2-3 ст. ложки; пряні трави – за смаком; лавровий лист – 4-5 шт.; горошки суміші перців – за смаком; цибулиння – 100 р. Приготування З промитої і просушеної свинячої грудинки зрізаємо шкуру таким чином, щоб при згортанні краю залишилася зійшлися і покрили все м'ясо. Натираємо з усіх боків, крім шкіри, сіллю, сумішшю мелених перців, пропущеним через прес часником і приправляємо будь пряними травами або спеціями, обраними за своїми смаковими уподобаннями. Тепер формуємо рулет, пов'язуємо міцною ниткою і поміщаємо в каструлю з цибулевої лушпинням. Заливаємо водою, кидаємо лаврові листочки, суміш перців горошком, солимо за смаком, підігріваємо до кипіння і варимо на несильному вогні дві години. Вимикаємо плиту і ще на такий же час залишаємо в каструлі з розсолом. Потім виймаємо рулет, даємо стекти і покласти в холодне місце під прес на чотири-п'ять годин.