Рулет зі свинячої шкурки коректніше назвати рулетом з сала зі шкіркою або підчеревини, оскільки крім самої шкіри в ньому є прошарок сала і м'яса, службовців оболонкою для прянощів, трав або будь-яких інгредієнтів начинки. Про те, як зробити рулет з свинячої шкурки і правильно його запекти ми розповімо в рецептах далі.
Рулет зі свинячої шкурки в духовці
Інгредієнти: свиняча підчеревина - 13 кг; соєвий соус - 75 мл; сухе біле вино - 80 мл; кунжутна олія - 25 мл; коричневий цукор - 15 г; тертий імбир - 1 ч. ложка; часникові зубки - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 380 р. Приготування Вимивши і зачистивши шкіру на м'ясному зрізі, надріжте її навхрест, покладіть в будь-яку глибоку ємність і залийте маринадом. В основі останнього лежить суміш сої з вином, маслом, цукром, розтертим в пасту з сіллю, часником і імбиром. Час маринування свинини повністю залежить від вас і може варіюватися від декількох годин до цілої доби, словом, чим довше, тим краще. Мариновану підчеревину скрутіть в рулет і зафіксуйте кулінарним шпагатом. Деко покрийте великими кільцями цибулі, над ними розмістіть грати з рулетом, накрийте все фольгою і поставте в духову шафу на 35 години при 160 градусах, час від часу підливаючи трохи води або вина на цибульну подушку.
Зніміть фольгу з рулету з свинячої шкурки, підніміть температуру до 200 градусів і дайте шкірі схопитися рум'янцем.
Рулет зі свинячого сала зі шкіркою
Інгредієнти: свиняче сало (з м'ясним прошарком) - 16 кг; оливкова олія - 25 мл; фіолетовий цибулю - 370 г; гілочка розмарину; часникові зубки - 4 шт.; яблучний оцет - 15 мл; кислі зелені яблука - 470 р. Приготування Поки духовка розігрівається до 200 градусів, прийміть за приготування яблучної начинки. Наріжте яблука і цибулю
невеликими кубиками і підрум'яньте їх разом на невеликій кількості оливкової олії. Змішайте начинку з розмарином і часником, залийте оцтом і приправити морською сіллю за смаком. Добре приправте також і саму свинину, покладіть на один з її країв яблучну начинку і скрутіть м'ясо в рулет. Запечений рулет з свинячої шкурки слід готувати при 200 градусах перші півгодини, а потім, зменшивши температуру до 160 градусів, продовжити приготування ще 2 години.
Якщо ж ви вирішите готувати рулет з свинячої шкурки в мультиварці, то попередньо підрум'яньте його з усіх сторін на оливковій олії, а потім, перемкнувшись на «Випічку», готуйте свинину ще 3 години.