Вівсяна каша – безперечно, саме корисне початок дня для кожного, від малого до великого. Але що ж робити, якщо її смак здається вам не досить цікавим і не викликає насолоди. Спробуйте додати в кашу банан, порізаний на шматочки або інші компоненти, які ви любите, і її смак заграє новими, не тільки приємними і насиченими, але і корисними нотками.
Нижче ми пропонуємо найбільш популярні рецепти вівсянки з бананом.
Рецепт ледачою вівсянки з бананом
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 05 склянки; молоко або вода – 1 склянка; цукровий пісок – 1-2 ст. ложки; вершкове масло – 2 ст. ложки; банан великий – 1 шт. Приготування У невелику каструльку або кухлик наливаємо молоко або воду, всипаємо вівсяні пластівці, додаємо цукор, вершкове масло, шматочки попередньо очищеного і нарізаного банана і підігріваємо на плиті до кипіння, періодично помішуючи. Потім накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і наполягаємо п'ять хвилин.
Вівсяна каша з бананом, горіхами і медом на сніданок
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 90 г; молоко – 200 мл; вода – 200 мл; банан великий – 1 шт. цукровий пісок – за смаком; мед рідкий – за смаком; фундук смажений – за смаком; сіль – щіпка. Приготування Молоко і воду наливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, додаємо дрібку солі, вівсяні пластівці, проварюємо, помішуючи три-п'ять хвилин, і даємо настоятися ще стільки ж. Перекладаємо кашу в тарілку, зверху розподіляємо нарізаний кружечками банан, присипаємо подрібненим обсмаженою фундуком і поливаємо медом.
Вівсянка на воді з бананом і корицею
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 1 склянка; вода – 25 склянки; цукровий пісок – 1 ст. ложка; банани – 2 шт. кориця мелена – на смак; родзинки – 3 ст. ложки; сіль – щіпка. Приготування Підігріваємо налиту у каструльку або кухлик воду до кипіння, додаємо сіль, цукор, вівсяні пластівці, родзинки і корицю. Проварюємо п'ять хвилин, додаємо очищені і нарізані кружечками банани і даємо настоятися під кришкою ще хвилин сім.