Вернуться назад Распечатать

Вівсяна каша з бананом

Вівсяна каша з бананом
Вівсяна каша – безперечно, саме корисне початок дня для кожного, від малого до великого. Але що ж робити, якщо її смак здається вам не досить цікавим і не викликає насолоди. Спробуйте додати в кашу банан, порізаний на шматочки або інші компоненти, які ви любите, і її смак заграє новими, не тільки приємними і насиченими, але і корисними нотками.
Нижче ми пропонуємо найбільш популярні рецепти вівсянки з бананом.

Рецепт ледачою вівсянки з бананом


Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 05 склянки;

  • молоко або вода – 1 склянка;

  • цукровий пісок – 1-2 ст. ложки;

  • вершкове масло – 2 ст. ложки;

  • банан великий – 1 шт.


  • Приготування
    У невелику каструльку або кухлик наливаємо молоко або воду, всипаємо вівсяні пластівці, додаємо цукор, вершкове масло, шматочки попередньо очищеного і нарізаного банана і підігріваємо на плиті до кипіння, періодично помішуючи. Потім накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і наполягаємо п'ять хвилин.

    Вівсяна каша з бананом, горіхами і медом на сніданок


    Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 90 г;

  • молоко – 200 мл;

  • вода – 200 мл;

  • банан великий – 1 шт.

  • цукровий пісок – за смаком;

  • мед рідкий – за смаком;

  • фундук смажений – за смаком;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Молоко і воду наливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, додаємо дрібку солі, вівсяні пластівці, проварюємо, помішуючи три-п'ять хвилин, і даємо настоятися ще стільки ж. Перекладаємо кашу в тарілку, зверху розподіляємо нарізаний кружечками банан, присипаємо подрібненим обсмаженою фундуком і поливаємо медом.

    Вівсянка на воді з бананом і корицею


    Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 1 склянка;

  • вода – 25 склянки;
  • Вівсяна каша з бананом

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • банани – 2 шт.

  • кориця мелена – на смак;

  • родзинки – 3 ст. ложки;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Підігріваємо налиту у каструльку або кухлик воду до кипіння, додаємо сіль, цукор, вівсяні пластівці, родзинки і корицю. Проварюємо п'ять хвилин, додаємо очищені і нарізані кружечками банани і даємо настоятися під кришкою ще хвилин сім.