На жаль, знайти на ринку свіжу брокколі не завжди можливо, так що любителі цього чудового овочу частіше задовольняються замороженим продуктом, тим більше, що при шокового заморожування вітаміни в ній зберігаються в повному обсязі. Розповімо, що приготувати з брокколі, замороженої шоковим способом.
Суп з брокколі та цвітної капусти
Прекрасний варіант для тих, хто хоче зберегти стрункість фігури і здоров'я організму в цілому.
Інгредієнти: картопля – 3 шт. середнього розміру; морква – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; брокколі заморожена – 100 г; капуста свіжа кольорова – 150 г; петрушка – 10-12 гілочок; перець горошком запашний – 6-8 шт.; сіль – за смаком; лавровий лист – 2 шт. Приготування Суп можна готувати просто на воді або на м'ясному бульйоні . У киплячу рідину опускаємо очищену цибулину, лавровий лист і перець горошком, залишаємо на пару хвилин на повільному вогні. Тим часом чистимо моркву і картоплю, ріжемо невеликими кубиками або скибочками і кладемо в каструлю. Коли все закипить, засікаємо 5 хвилин і готуємо цвітну капусту: розбираємо на суцвіття. Додаємо в суп і чекаємо ще 3 хвилини, потім видаляємо цибулину і лаврушку, опускаємо туди брокколі (не розморожуємо), солимо і чекаємо 5 хвилин. Пробиваємо суп блендером до стану пюре. Ароматне, ніжне на смак і шалено корисна страва готова. Посипаємо дрібно нашаткованої зеленню. Можна додати сметани.
Котлети з брокколі
Інгредієнти: сир «Голландський» – 70 г; яйце – 2 шт.; брокколі розморожена – 05 кг; сухий хліб, бажано, багет – 3 скибочки; сіль – щіпка; оливкова олія холодного віджиму – 40 мл Приготування Розморозимо капусту, краще скористатися для цього мікрохвильовкою, вийде швидше. У ємність кухонного комбайна кладемо капусту і подрібнюємо її. В емальованому мисочці змішуємо брокколі, яйця, дрібно натертий або порубаний чоппером сир. Сухий хліб розмелюємо в крихту і, потроху підсипаючи у котлетну масу, домагаємося щільною, але не дуже густої консистенції – щоб можна було сформувати котлетки. Смажимо їх на олії без запаху. Подаємо із зеленню і відварною картоплею.
Можна порадувати домашніх і смачними оладками з цієї суперкорисної капусти.
Оладки з брокколі
Інгредієнти: розморожена брокколі – 200 г; яйце – 2 шт.; цільнозернові обдирне борошно – 120-150 г; кефір 25-32% жирності – трохи менше 1 склянки; пекарський порошок (або гашене сода) – 1/3 пакетика; олія соняшникова 50 мл Приготування Капусту розморожуємо і подрібнюємо в пюре будь-яким зручним способом, поміщаємо в глибоку мисочку. Додаємо трохи солі, пекарський порошок, яйця і кефір, добре розмішуємо. Потроху вводимо борошно. Так можна домогтися однорідної маси без грудочок і вгадати з густотою тесту. Смажимо наші оладки на слабкому вогні до рівного зарум'янювання з обох сторін. Апетитні оладки з брокколі подаємо з будь-якими соусами з сметани.
Якщо включити фантазію, можна приготувати прості і корисні страви з замороженої броколі – як бачите, це нескладно.