З простого буденного інгредієнта кабачки можна перетворити в головне надбання будь-літньої вечірки, зробивши з них закусочні рулети з часником і сиром. Легке вегетаріанську страву можна модифікувати в повноцінне гаряче блюдо м'ясоїда, схоже з лазаньєю. Про найцікавіші рецепти читайте далі.
Рулети з кабачків з помідорами і сиром
Інгредієнти: кабачки - 340 г; сир моцарела (боккочини) - 24 шт.; томати черрі - 12 шт.; листя базиліка - 24 шт.; оливкова олія; часниковий зубок. Приготування 12 зубочисток помістіть в чашу з холодною водою. Кабачки наріжте тонкими пластинами, все повинно вийти також близько 12 штук. Розітріть часник в пасту з пучкою морської солі. Часникову пасту змішайте з маслом і змастіть їм кабачкові стрічки. На край кожної стрічки покладіть пару листочків базиліка, пару маленьких кружечків моцарели і помідор черрі. Поверніть кабачок в рулет, зафіксуйте зубочисткою і покладіть підрум'янитися на гриль.
Рулети з кабачків з сиром і часником
Інгредієнти: кабачки - 350 г; сир - 75 г; сметана - 15 г; часникові зубки - 2 шт.; гілочка чебрецю. Приготування Кабачки наріжте на довгі і тонкі стрічки. Кожну стрічку викладіть на суху сковороду або гриль. Коли кабачки розм'якшаться, приберіть їх з вогню і охолодіть. Сметану розітріть з сиром до одержання густої і більш-менш однорідної маси. Посоліть сирну суміш, додайте розтертий часник і листочки чебрецю. Отриманий сирний крем нанесіть на кабачкову стрічку і поверніть її в рулет. Рулет зафіксуйте зубочисткою.
Рулет з кабачків з плавленим сиром
Інгредієнти: кабачки - 240 г; плавлений сир - 130 г; часниковий зубок; кріп - 4 гілочки; шинка - 45 г; томат (маленький) - 1 шт. Приготування Нарізані на стрічки кабачки швидко підрум'яньте на розігрітій олії і змастіть сумішшю плавленого сирка з кропом і часником. На одні з країв кабачкової стрічки покладіть кілька шматочків шинки і томату. Поверніть кабачки в
рулет і заколіть зубочисткою.
Рулети з кабачків з фаршем та сиром
Інгредієнти: курячий фарш - 380 г; цукіні - 260 г; зубки часнику - 2 шт.; крем-сир - 85 м; цибуля ріпчаста - 35 г; томатний соус - 320 мл Приготування Спасеруйте шматочки цибулі з часником до прозорості. До засмажки додайте фарш і дайте йому схопитися. Змішайте курятину з сиром і змастіть отриманою сумішшю нарізані пластинами кабачки. Поверніть кабачки в рулет, викладіть у форму і залийте соусом. Готуйте рулети з кабачків з сиром і часником в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини.