З «Геркулеса» можна готувати не тільки каші – не менш смачні і корисні млинці з вівсяних пластівців. А оскільки готуються вони до того ж недовго, можна порадувати себе на сніданок або ланч смачними млинцями.
Якщо ви ніколи раніше не готували млинці з вівсянки, рекомендуємо спробувати рецепт простіше, який під силу приготувати кожному.
Млинці на кефірі з вівсяними пластівцями
Інгредієнти: пластівці «Геркулес» – приблизно 200 м; мука в/с – близько 1 склянки без гірки; сіль – щіпка; сода – трохи більше щіпки; лимонний сік – 1 ст. ложка; кефір 15% жирності – 05-06 л; яйце – 2 шт.; олія рафінована соняшникова – 30 мл + 60 мл Приготування Для початку мелемо «Геркулес» з допомогою кавомолки в борошно змішуємо з пшеничного борошном, потім солимо, окремо збиваємо яйця, соду, гашену оцтом, додаємо в кефір. З'єднуємо кефір з яйцями, вливаємо 2 ложки масла і починаємо потроху додавати підсолену борошно. Добре вимішуємо, щоб не залишилося грудочок. Даємо млинців тесту постояти близько півгодини, потім прогріваємо сковороду і смажимо млинці, перевертаючи їх з великою обережністю, так як їх легко порвати.
Можна приготувати млинці на вівсянці без борошна – вийде і легше, і смачніше. Правда, в цьому випадку будемо смажити млинці, більше схожі на оладки .
Млинці на вівсянці без борошна
Інгредієнти: пластівці вівсяні не пропарені – 1-15 склянки; кефір приблизно 15-2% жирності – 250 мл; вода газована – близько 200 мл; яйце – 2-3 шт.; сіль – пара пучок; олія рафінована – 30 мл + 50 мл Приготування Вівсяні пластівці насипати на чисту цупку полотняну серветку, згортаємо і прокатуємо качалкою, щоб злегка розім'яти їх. Пересипаємо в емальовану ємність, вливаємо кефір і залишаємо на півгодини або хвилин 40 потім додаємо 2 ст. ложки рослинного масла, яйця, сіль і вливаємо воду. Перемішуємо до однорідності і відразу смажимо наші млинці на гарячій сковороді. Краще робити їх маленькими – так простіше перевертати.
Якщо хочеться приготувати пісні млинці без яєць (цей рецепт також підійде для веганів і вегетаріанців), використовуємо банани. Вийдуть солодкі, ситні млинці, які краще включати в раціон до обіду.
Млинці з банана і вівсяних пластівців
Інгредієнти: пластівці «Геркулес» – 1/2 склянки; тепла вода – 4-5 ст. ложок; банани – 2 шт.; рафінована соняшникова олія – 20 мл Приготування
Помістіть пластівці, банани і воду в робочу ємність блендера або іншого подібного девайса і збивайте до однорідності. За допомогою ложки розподіліть тісто на сковороді, в якій вже добре прогріте масло. Готуються такі вівсяні млинці приблизно хвилини по 2 з кожної сторони. Сервіруйте до чаю, природно, без цукру.