В російської кулінарії широко поширені рецепти, в яких можна простежити, як з'єднувалися кілька страв в одне. Це всілякі запіканки, «ліниві» пироги та інші страви. Пропонуємо спробувати новий цікавий варіант такого складеного страви – млинці з цибулею і яйцем. За рахунок додавання варених яєць оладки вийдуть більш поживними і поживними, а цибулю додасть цьому найсмачнішої страви користі.
Оладки з цибулею і яйцем на кефірі
Інгредієнти: яйце – 6-7 шт.; цибуля ріпчаста – 2 шт.; борошно цільнозернові – 15 склянки; масло «Фермерське» – 3 ст. ложки; кефір – 400 мл (2 неповних склянки); свіжовичавлений сік лимона – 1 ст. ложка; сіль – щіпка; сода – 2 щіпки; олія рафінована соняшникова – 50-70 мл Приготування 2 яйця відкладаємо, інші відварюємо круто, опускаємо в холодну воду, знімаємо шкаралупу і нарізаємо досить крупно. Можна, звичайно, яйця і дрібно посікти, але тоді в оладушках їх буде абсолютно непомітно. Поки варяться яйця, підготуємо цибуля: очистимо, наріжемо тонкими довгими шматочками, краще вздовж цибулини, а не впоперек. Покладемо цибульку на растопившееся в сковороді олію і почекаємо, поки він почне золотитися. Остудимо. У глибокій емальованому мисці збиваємо залишилися сирими яйця з сіллю (якщо хочете, можна поперчити або додати щіпку сухої приправи), вливаємо кефір, додати гашену соду і потихеньку вводимо борошно. Розмішуємо. У готове тісто кладемо цибулька і подрібнені яйця. Перемішуємо і смажимо на малому вогні наші оладки. Рум'яні, ситні і дуже смачні, ці оладки нікого не залишать байдужим.
Оладки з вареним яйцем і зеленою цибулею - рецепт
Інгредієнти: мука в/с пшеничне – 2 склянки; варені перепелині яйця – 1 десяток; цибуля зелена пір'ям – 1 невеликий пучок; яйце – 2 шт.; цукор – 1 ч. ложка; дріжджі сухі – 3 г; молоко – 70 мл; кефір – 300 мл; сіль – 2 щіпки; сало свиняче – 50-60 р. Приготування Насамперед ставимо опару: дріжджі змішати з цукром і ложкою борошна, вливаємо в них підігріте приблизно до 40
градусів молоко і чекаємо хвилин 15-20. Тим часом відварюємо яйця перепелині, переміщаємо їх під холодну воду, потім чистимо. Ріжемо яйця уздовж на 4-6 частин. Цибуля миємо, обсушуємо і тонко шаткуємо. Можна трохи присолити, якщо він гіркий, обім'яти і залишити на 5 хвилин. У піднялася опару вбиваємо яйця, вливаємо кефір, поступово додаємо (по ложці) просіяне борошно і замішуємо тісто. Додаємо цибулю і варені яйця, акуратно розмішуємо і, змащуючи сковорідку салом (наколіть його на вилку – зручно), печемо оладки. Виходять пишні, смачні оладки з яйцем і цибулею – рецепт, яких як бачите, не вимагає особливих навичок. Оладки виходять несолодкі, сервірувати їх краще з кефіром, сметаною, йогуртом.