Вернуться назад Распечатать

Баклажани з помідорами і сиром

Баклажани з помідорами і сиром
Смачніше всього баклажани смажені і запечені, але важливо враховувати деякі тонкощі при приготуванні страв з них. Після нарізки скибочки обов'язково потрібно покласти в холодну воду, злегка підсолити, щоб страва не горчило. Відомо велика кількість різних варіантів страв, де баклажани поєднуються з помідорами і сиром.

Салат з баклажанами, помідорами і сиром


Інгредієнти:

  • козій або овечий сир – 70 г;

  • баклажани невеликі – 2 шт.;

  • олія Extra Virgin оливкова – 6 ст. ложок;

  • помідори великі – 3 шт.;

  • болгарський червоний перець – 3 шт.;

  • зелень (петрушка, базилік, кінза) – за смаком;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Ретельно миємо всі овочі і зелень, в духовій шафі запікаємо перець до готовності. Коли він охолоне, знімаємо шкірку, насіння викидаємо і шаткуємо короткими смужками. Баклажани ріжемо соломкою, вимочуємо і обсмажуємо на половині оливкової олії до приємного коричневого відтінку. Помідори ріжемо невеликими кубиками. В олію, додаємо продавлений часник, даємо настоятися. У салатницю викладаємо остиглі перець і баклажани, додаємо помідори і дрібно нарізану зелень, розкришений сир. Якщо сиру ні, не страшно – все одно смачно буде. Заправляємо олією, перемішуємо, подаємо відразу.

    Баклажани, фаршировані помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • помідори сорти мікадо – 4 шт.;

  • баклажани білі – 4 шт.;

  • сир твердих сортів – 100 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • петрушка – 5-6 гілочок;

  • рослинна олія – 4 ст. ложки;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Плоди акуратно разрежем на половинки, ложечкою виймемо серцевину, залишаючи човники, товщина стінок яких не більше 1 див. Серцевину дрібно нарубим, потомим на середньому вогні 3 ложках олії 2 хвилини.
    Помідори нарубим дрібно, змішаємо з м'якоттю баклажанів, тиском часником, половиною тертого сиру, злегка присолим. Заповнимо сумішшю наші човники.
    Деко застелем фольгою, змастимо її маслом і акуратно розподілимо баклажани на невеликій відстані один від одного. Готуємо човники близько 40 хвилин, духовку встановлюємо на 180 градусів, потім розподіляємо залишився сир за лодочкам і даємо подпечься ще хвилин 10. Прикрашаємо гілочками петрушки.

    Закуска: баклажани з помідорами, сиром і часником


    Інгредієнти:

  • сир голландський – 150 г;

  • рівні невеликі баклажани – 4 шт.;

  • помідори середнього розміру – 6-8 шт.;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • рослинне масло – 50-70 мл;

  • майонез – 1/2 маленької упаковки;

  • зелень – за смаком.
  • Баклажани з помідорами і сиром


    Приготування
    Баклажани ріжемо впоперек круглими скибочками, замочуємо на 20 хвилин, потім обсушуємо серветкою і обсмажуємо на середньому вогні в прогрітому маслі з кожного боку по парі хвилин до готовності. Поки скибочки мокнуть, підготуємо інше. Майонез перемішати з часником, протертим в ступці з дрібкою солі, сир натремо на дрібній тертці, помідори помиємо, обсушим і наріжемо кружальцями. Збираємо закуску швидко. На гарячий скибочку баклажана насипати тертий сир, притискаємо помідорним кружечком, викладаємо на блюдо. Зверху майонезом і прикрашаємо зеленню.