Кабачок користується величезною популярністю серед любителів легких літніх страв, так як володіє ніжною, соковитою м'якоттю і низьким вмістом калорій. Смак цього овочу досить прісний, але цей факт не можна вважати її недоліком. Швидше навпаки. Його можна готувати, додаючи різноманітні компоненти, приправи і спеції, не боячись несумісності смаків або ароматів. Кожен раз результатом буде нове легке чи більш насичене, але в будь-якому випадку смачне і, безумовно, корисне блюдо.
Ми сьогодні поговоримо про варіанти приготування смачних запечених кабачків з сиром. У такому вони виходять апетитні, мають пікантний вершковий смак і при цьому досить дієтичні, так як готуються в духовці або мультиварці, а не на сковороді з великою кількістю жиру.
Кабачки, запечені з помідорами і сиром
Інгредієнти: кабачок середнього розміру – 2 шт.; свіжий помідор схожого з кабачком діаметру – 3 шт.; твердий сир – 220 г; часник – 3 зубчики; сіль – за смаком; чорний перець – за смаком; рослинна олія – 15 мл; рубана зелень – за смаком. Приготування Кабачки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кружальцями, товщиною по одному сантиметру, присипаємо сіллю і залишаємо на десять хвилин. Потім витираємо серветкою або паперовим рушником виділився сік і розкладаємо одним шаром на промазанный маслом деко або відповідну форму для запікання. Зверху приправляємо кожен шматочок перцем, рубаним часником і поміщаємо зверху по одному скибочці попередньо нарізаних кільцями помідорів, солимо, перчимо і запікаємо в духовій шафі, розігрітій до 200 градусів протягом тридцяти хвилин. За десять хвилин до кінця приготування присипаємо зверху пропущеним через тертці сиром.
Подаємо до столу, притрусивши січеною зеленню .
Кабачки, запечені з курячим фаршем та сиром у мультиварці
Інгредієнти: молодий кабачок середнього розміру – 1 шт.; фарш курячий – 250 г; твердий сир – 120 г; часник – 1 зубчик; морква невелика – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; панірувальні сухарі – 25 г; сіль – за смаком; пряні трави – за смаком; рослинне масло – 35 мл; рубана зелень. Приготування Моркву і цибулю промиваємо, очищаємо, нарізаємо кубиками або соломкою і припускаємо на рослинному маслечко в чашу мультиварки десять хвилин в режимі «Випічка» або «Смаження». Потім додаємо фарш, солимо, приправляємо пряними травами по своєму смаку, смажимо ще п'ятнадцять хвилин, і викладаємо в будь-який посуд.
Промиті просушені і нарізані кільцями товщиною приблизно від одного до півтора сантиметрів кабачки, солимо, натираємо подрібненим часником, потім у панірувальних сухарях і кладемо в чашу мультиварки. Зверху розподіляємо приготовану піджарку з фаршем і присипаємо натертим сиром. Готуємо страву в режимі «Випічка» двадцять п'ять хвилин.
Подаємо до столу зі свіжими помідорами, приправивши зеленню.
Кабачки, запечені в духовці з плавленим сиром
Інгредієнти: молоді кабачки середнього розміру – 3 шт.; плавлений сир – 450 г; твердий сир – 120 г; цибуля ріпчаста – 230 г; яйця – 5 шт.; сіль – за смаком; пряні трави – за смаком; рослинна олія – 50 мл; рубана зелень. Приготування Вимиті кабачки нарізаємо кружечками завтовшки п'ять-сім міліметрів, а плавлений сир довільними кубиками або пластинами. Лук очищаємо і подрібнюємо кільцями, рубаємо дрібно свіжу зелень.
У великій мисці змішуємо всі інгредієнти, крім яєць, підігріваємо на сковороді до розплавлення сиру і даємо трохи охолонути. Потім додаємо трохи збиті яйця з сіллю і сумішшю пряних трав, перемішуємо і перекладаємо в змащену маслом форму для запікання. Готуємо в духовій шафі при температурі 180 градусів п'ятдесят хвилин.